Edzés tippek, hogy mindig a legfittebb formádat hozhasd!

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Edzés

Edzés

Edzés tippek, gyakorlatok, tanácsok


Bizonyára veled is előfordult már, hogy megfogadtad, hogy holnaptól belevágsz az edzésbe, de aztán mégsem lett belőle semmi, mert nem tudtad hogyan is kezdhetnél hozzá? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami az egészséges életmódhoz elmaradhatatlan, legyen szó mentális vagy fizikai egészségről. Amikor először lemész a konditerembe, hirtelen azt se tudod, hogy mit kezdj magaddal, hiszen rengeteg gép van, aminek meg kell tanulni a használatát, de nem csak a gépeket kell jól ismerni, hanem a saját testünket is, hogy tudjuk éppen milyen edzés az amire szükségünk van, vagy milyen edzéstípustól tudunk a legjobban fejlődni. Nem csoda, ha sok embernek elmegy a kedve a mozgástól a telített edzőtermek és az elsőre rémisztőnek tűnő ezer féle gép láttán, de nem minden csak az edzőteremről szól, tudj meg többet a különböző edzésformákról, és lendülj formába bármerre is jársz a világban!

 

Minden, amit tudnod kell az edzés típusokról


Beleszerettél a futásba vagy imádod a jógát? Esetleg belekezdenél a súlyzós edzésbe? Az biztos, hogy érdemes tisztában lenni minden edzéstípus előnyeivel és hátrányaival, hogy tudjuk, mikor mire van szüksége a testünknek és a szervezetünknek. Alapvetően három edzéstípust különböztetünk meg egymástól, az aerob edzéstípust, az izomerősítő gyakorlatokat és a flexibilitást növelő vagy nyújtó gyakorlatokat. Testünknek minden edzéstípusra szüksége van, így érdemes mind a hármat beiktatni az életünkbe. Tudj meg többet az edzéstípusokról és tanuld meg milyen edzés az, ami jóhatással van az életviteledre, amitől fejlődsz és hozzájárul az egészséges életmódodhoz.

 

Az edzés pozitív hatásai

 
Az edzéstípusok mind három fajtájának megvan a saját pozitív hatása, legyen szó az általános állóképességünk növeléséről, vagy a magasszámú kalóriaégetésről, vagy a test formálásáról, esetleg a flexibilitás növeléséről. Az egészségünk megőrzésének érdekében nagyon fontos, hogy rendszeresen végezzünk valamiféle testmozgást, ugyanis nagyban hozzájárul az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában. Ép testben ép lélek, tartja a mondás, ezért próbáljunk meg minden héten legalább kétszer, háromszor testmozgást végezni. A betegségek elkerülésének érdekében a testmozgás és az egészséges életmód a legjobb megelőzés, a flexibilitást elősegítő gyakorlatok például segítenek megszüntetni a különböző izomfájdalmakat. Azonban óvatosnak kell lennünk, mert a rossz edzés technikákkal árthatunk is, például egy nem megfelelően megválasztott edzőcipő akár ízületi problémákat is okozhatnak. Ennek elkerülése érdekében fontos a tájékozottság, tudj meg mindent az edzésről és minden velejárójáról.

 

Hogyan edzünk?


Bármelyik edzésformát is választod a lényeg a rendszerességen van és azon, hogy jól érezd magad közben! Lehet ez futás, jóga vagy testépítés a lényeg, hogy örömet okozzon számodra, mert különben mindig csak szenvedésként éled meg, pedig hidd el az edzőcipődben minden benne van, ami a lelkednek kell! A legjobb, ha mind a három edzéstípust bevezeted valamilyen szinten az életedbe, legalábbis minimális szinten. A nyújtás minden edzés után nagyon fontos, ezért kezdőként sem szabad megfeledkezned róla, bármilyen edzésformát is űzöl! Nézd meg tippjeinket, hogyan is érdemes egy-egy edzést végezni, ahhoz, hogy a legjobb formádat tudd kihozni magadból!
 

legjobb sup dolgok

2022/07/19 - ZH

10 dolog, amire jó lehet egy SUP deszka

Várj egy kicsit… valójában több mint 10 dolgot tehetsz egy SUP-on, de mi most csak a legjobb 10 dolgot mutatjuk be neked, amire jó lehet egy SUP deszka. A SUP-ban az a jó, hogy rengeteg mindent tudunk vele csinálni, nem csak evezésre alkalmas,...
otthoni sporteszközök

2022/06/21 - ZH

Otthoni edzés eszköztár – Ezekre lesz szükséged, ha Te is inkább otthon edzenél!

A Covid időszak alatt sokan belevágtak az otthoni edzésbe, és még ma is tartjuk magunkat jó szokásainkhoz, hiszen rájöttünk, hogy rengeteg előnnyel jár, ha otthon edzünk! Sokunknak olyan sűrű a napi rendje, hogy nem is férne bele az edzőterem...

Legfrissebb cikkek


Futás közben elestem, kitört a fogam - Mit kell tenni?
Az aktív életmódhoz néha balesetek is társulnak, és a fogak sérülése sajnos nem ritka, különösen sport közben. De ha ilyen helyzetbe kerülsz, ne pánikolj! Fontos, hogy tudd, hogyan kell helyesen reagálni egy ilyen esetben, hogy a legjobb ellátást kapd és minél gyorsabban felépülhess.
Mire van szükségük a sportolóknak egy szállodában?
A sportolók számára a megfelelő szálláshely kiválasztása és a tartózkodás során biztosított kényelem kulcsfontosságú lehet teljesítményük és regenerációjuk szempontjából. Hogyan tudjuk szállodaüzemeltetőként mindezt biztosítani a számukra, az a cikkben kiderül!
Sportolni egy céges karácsonyon? Miért ne?! - Mutatjuk a legjobb ötleteket!
Cikkünkben arról fogunk beszélni, hogy miért is jó ötlet a sportolás becsempészése egy céges karácsonyi rendezvénybe. A karácsonyi ünnepek általában a finom ételek, az ajándékok és a pihenés időszaka, de miért ne kapcsolnánk be egy kis mozgást is az ünneplésbe? Az egészség és a jó közérzet fontosak, még az ünnepi szezonban is, és a sportos tevékenységek beiktatása egy céges karácsonyi rendezvénybe garantáltan feldobja a hangulatot és segít abban, hogy az ünnepség felejthetetlen legyen.
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!