Ha utálsz edzeni, akkor ezek az ágyban végezhető gyakorlatok sokat tudnak segíteni abban, hogy fitt és erős maradj!

Főoldal > Utálsz edzeni? – ezeket a gyakorlatokat az ágyban is elvégezheted

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Utálsz edzeni? – ezeket a gyakorlatokat az ágyban is elvégezheted


2023/03/22
NA

Ha nem vagy reggeli ember, a gondolat, hogy kiugrasz az ágyból, hogy eljuss az edzőterembe, a világ legrosszabb ötletének tűnhet, különösen egy lusta szombat reggelen. Az online marketing kutatások szerint 10-ből 6 ember azért nem jár edzeni rendszeresen, mert leterhelt, kimerült a hétköznapi élet miatt, és inkább az ágyban pihenést választja. Ezek a gyakorlatok nem igényelnek edzőruhát, felszerelést, és a reggeli kávé elkészítése előtt elvégezhető az ágyban!

Edzés az ágyban

Az ágyban való gyakorlatok előnyei

Hacsak nem betonágyon alszol, a legtöbb matrac kissé instabil felületet biztosít. A habszőnyeg vagy edzőlabda használatához hasonlóan az ágygyakorlatok segíthetnek a kis stabilizáló izmok toborzásában, miközben nagy mozgatókat dolgoznak. Az instabil felületek előnyösek lehetnek az izmok építésében, az egyensúly javításában és a test olyan területeinek tonizálásában, mint a hasizom és a farizmok.

 

FENÉKEDZÉS FEKVE

Ez a gyakorlat a farizmok, a lábak izmait célozza meg. Glute bridge néven is ismert.1.    Feküdj a hátadon, térdedet hajlítva és lábadat laposan az ágyra helyezve, kezeidet pedig az oldalad mentét fektetve.
2.    Emeld fel a fenekedet az ágyról, amíg a testeddel egyenes vonalban nem lesz.
3.    Anélkül, hogy kiegyenesítenéd a lábaidat, nyomd be a támasztó sarkadat az ágyba, miközben felemeled az egyik lábadat az ágyról. Vidd a térdedet a mellkasod felé, amíg egy vonalba nem kerül a csípőddel.
4.    Tedd vissza a lábadat az ágyra, és ismételd meg a másik oldalon anélkül, hogy leengednéd a csípődet.
5.    Ismételd meg 20 ismétléssel.

 

HASEDZÉS FEKVE

Ez a gyakorlat az alsó hasat célozza meg. A lassabb kivitelezés jobb ehhez a mozgáshoz. Összpontosíts a stabilitásra, és ne hagyatkozz a gravitációra vagy a lendületre.

1.    Feküdj a hátadon, kezeiddel az oldaladon, tenyérrel lefelé.
2.    A lábaidat egyenesen tartva a hasizmoddal emeld fel a lábadat az arcod felé, egészen addig amíg a lábujjaid meg nem érintik az ágy fejtámláját.
3.    Lassan engedd vissza a lábaidat az ágyra, mindezt hasizomból végezve. Ne hagyd, hogy a hát alsó része felemelkedjen fel a matracról. Úgy érezheted, mintha összefűznéd a bordáidat, és a köldöködet a gerinced felé húznád.
4.    Ismételd meg 10-szer. Teljesíts 3 sorozatot 30 másodperces pihenővel a sorozatok között.
5.    Ha ez túl nagy kihívást jelent, próbáld meg csökkenteni a terhelést úgy, hogy a lábaidat 90 fokra hajlítja, és kisebb mozgástartományban mozogsz.

 

LÁBEMELÉSEK FEKVE

Ez a gyakorlat a comb elülső részén lévő combfeszítőket célozza meg. Gyakran látható a fizikoterápiában, mivel ideális gyakorlat térdfájdalommal vagy instabilitással küzdő emberek számára.

1.    Feküdj a hátadon egyenes, hajlított lábakkal, lábujjakkal a mennyezet felé.
2.    Emeld fel az egyik lábadat 45 fokra, és kapcsold be a comb elülső részén lévő combfeszítőket.
3.    Tartsd 1 másodpercig, és engedd vissza az ágyra.
4.    Ismételd meg 15-20-szor mindkét lábadon. Teljesíts 3 sorozatot 30 másodperces pihenővel a sorozatok között.
 
Egyéni sportLegfrissebb cikkek


Biztonságos-e ez a táplálékkiegészítő? - Így ellenőrzik forgalomba helyezés előtt
A táplálékkiegészítők piaca folyamatosan növekszik, azonban a fogyasztók aggodalmai a termékek minőségével és biztonságával kapcsolatban továbbra is fennállnak. Az ellenőrzött folyamatok és a megbízható minőségű termékek kulcsfontosságúak!
A fogbeültetés pszichológiai hatásai: hogyan javítja az önbizalmat egy szép mosoly?
Az emberi mosoly több, mint egyszerű arckifejezés. Kommunikációs eszköz, érzelmek kifejezője és a társas interakciók egyik legfontosabb eleme. A szép mosoly nemcsak esztétikai értékkel bír, hanem jelentős hatással lehet az egyén önbizalmára és pszichológiai jólétére is. A fogbeültetés, mint modern fogászati megoldás, lehetőséget kínál arra, hogy az emberek visszanyerjék elvesztett fogaikat és ezzel együtt önbizalmukat is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a fogbeültetés pszichológiai hatásait, és azt, hogyan járulhat hozzá egy szép mosoly az önbizalom növeléséhez.
Milyen szülinapot szervezzünk egy kamasznak? Igényli még a szülői jelenlétet?
Ahogy a gyerekek nőnek, szükségük van arra, hogy születésnapjukat olyan módon ünnepeljék, amely megfelel az életkoruknak és egyéni érdeklődésüknek, de nem feltétlen kell őket magukra hagyni.
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!