Edzés otthon step paddal

Főoldal > Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!


2022/09/12
ZH

Lehet, hogy a step aerobic nem sok ember számára az első választás edzés közben, de megvannak az előnyei. Annyira egyszerű, és még mindig olyan hatékony, mint a kardio gyakorlatok legtöbb formája. Változatos edzéseket végezhetünk vele így örülünk, hogy újra „divatba jött”. Annyira valójában, hogy szeretnénk még többet mesélni róla! 

step aerobik

A step aerobic előnyei


Remek kiindulópont, ha megnézzük, mitől olyan hihetetlenül hatékony minden gyakorlat, különösen az olyan alulértékelt, mint a step aerobik, az az elképesztő előnyei, amelyeket kínál. Ez magában a gyakorlatban rejlő érzelmekből, valamint a gyakorlatiasságból fakad.

 A gyakorlat olyan egyszerű mozdulatokon alapul, amelyek egy lábonkénti fellépés és a kiindulási helyzetbe való visszatérés körül forognak és csupán egy step pad vásárlás választ el attól, hogy naponta több száz kalóriát elégess az otthonodban. Ez a mozgás azt jelenti, hogy állandó felfelé haladó mozgás van. Mindenki tudja, aki már megbirkózott egy nagy lépcsővel, ez igazi kihívás lehet. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy felpörgessük a pulzust, és hosszú távon javítsuk szív- és érrendszeri egészségét.
 

 

1.    Kardió gyakorlat


A step aerobik, ahogy a neve is sugallja, az aerob edzés nagyszerű formája. Ez azt jelenti, hogy ez egy jó szív- és érrendszeri gyakorlat, és általában véve jót tesz az egészségének. A kardió segít szabályozni a vérkeringést, és megőrzi szívét elég erős és egészséges ahhoz, hogy a mindennapi életet biztonságossá és egyszerűbbé tegye, valamint a szív- és érrendszeri edzettség növekedésével megkönnyíti az egyéb edzésformákat is.

 

Ez óriási hatással van a szervezetre, és számos egészségügyi előnyt jelent a szíven kívül is, mint például a tüdő hatékonyabbá tétele és az állóképesség növelése, a zsírvesztés és a felesleges kalóriák elégetésének általánosabb céljaira. Csökkenti a szívbetegségek és más egészségügyi állapotok kockázatát is. Nagyon nehéz tévedni! Még akkor is, ha a gyakorlatot kedvenc dalod ütemére hajtod végre, vagy látod, hány lépést tudsz megtenni egy bizonyos idő alatt, jó kiindulópont, és segít az edzés kialakításában. Nézzük milyen előnyökkel jár még egy step pad vásárlás!

 

 

2.    Javítja a csontok állapotát

A kardió gyakorlatokra jellemző, a step aerobic természetéből adódóan a csontok és az ízületek, valamint az izmok és a szív is megerősödnek. Ennek nagy része azáltal történik, hogy a tested foglalkozik az éppen végzett gyakorlatokkal, és fejlődik, hogy legközelebb jobban sikerüljön! Leginkább így növeli a testmozgás a csontsűrűséget.

 

 


3.    Alacsony intenzitású lépkedés

Maga a gyakorlat nagyon csekély intenzitású, mivel a mozdulatok gyorsasága és az állandó mozgás nem igazán jár nehéz mozdulatokkal. Az alacsony terhelésű gyakorlat nagyszerű módja a kalóriák elégetésének és az egészségi állapot javításának, még olyan ízületi problémák esetén is, mint az ízületi gyulladás. Elsősorban segít megelőzni az ízületek kopását, ellentétben az olyan tevékenységekkel, mint a futás, amely nagyon nagy hatású, és sokkal nagyobb odafigyelést igényel.

 

 


4.    Erő növelése

A step aerobic másik szépsége az általa használt izmok száma. Attól függően, hogy mit csinálsz és mennyi ideig, az egész alsó tested látja ennek előnyeit. Ez azt jelenti, hogy a farizmoktól a vádliizmokig mindent meg kell edzeni. Minél több izmot használsz, annál több kalóriát égetsz el, és annál több erőt építesz. Ez az, ami igazán számít!

 

 


5.    Jó móka!

Nem szokatlan, hogy az edzőtermekben és szabadidőközpontokban is megtalálható a step aerobic. Ha nehezen tudod rákényszeríteni magad az edzésre, útmutatásokkal és zenével motiválhatod magad, és gondoskodhatsz arról, hogy a legjobban érezd magad, és élvezd a gyakorlatot. Minél jobban élvezed a kívánt gyakorlatok végzését, annál könnyebben fogsz összpontosítani céljaid elérésére, és aktív maradni is.
 


 
Csapatsport Egyéni sport SportLegfrissebb cikkek


Milyen szülinapot szervezzünk egy kamasznak? Igényli még a szülői jelenlétet?
Ahogy a gyerekek nőnek, szükségük van arra, hogy születésnapjukat olyan módon ünnepeljék, amely megfelel az életkoruknak és egyéni érdeklődésüknek, de nem feltétlen kell őket magukra hagyni.
Ezért fontosabb a reggeli minden étkezésünknél!
Gyakran mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, és ennek megfelelően érdemes odafigyelni rá, hogy megfelelő és tápláló legyen, és ezzel megteremtsük a napunk jó alapjait.
Futás közben elestem, kitört a fogam - Mit kell tenni?
Az aktív életmódhoz néha balesetek is társulnak, és a fogak sérülése sajnos nem ritka, különösen sport közben. De ha ilyen helyzetbe kerülsz, ne pánikolj! Fontos, hogy tudd, hogyan kell helyesen reagálni egy ilyen esetben, hogy a legjobb ellátást kapd és minél gyorsabban felépülhess.
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!