Stressz leküzdése 3 nagyon egyszerű módszerrel: így küzd le a stresszt hatékonyan

Főoldal > Stressz leküzdése 3 nagyon egyszerű módszerrel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Stressz leküzdése 3 nagyon egyszerű módszerrel


2022/02/24
VN

Manapság nehéz időnként nem elborulni. A munka, a család és az egyéb kötelezettségek közti zsonglőrködés közben túlságosan stresszessé válhatunk. Valljuk be a stressz mindennapunk szerves része. De időt kell szánnod a kikapcsolódásra, különben mentális és fizikai egészséged megsérül. Mutatunk nagyon jó módszereket, amiknek segítségével egyszerűen és nagyon hatékonyan kezelheted a felgyülemlett stresszt.

Stressz leküzdése 3 egyszerű módszerrel

Mozogj!

A rendszeres edzés az egyik legjobb módja a test és az elme ellazításának. Ráadásul a testmozgás javítja a hangulatot. Ha úgy érzed, hogy minden rossz, fel tudnál robbanni az idegtől, akkor egyszerűen csak kapd fel az edzőruhádat és irány az edzőterem és a súlyok, vagy a futópálya, vezesd le mozgással a feszültséget! Ez esetben is nagyon fontos, hogy koncentrálj olyan teljesíthető fitneszcélok kitűzésére, hogy ne add fel, és ne érezz emiatt is frusztrációt. Mindvégig emlékezz arra, hogy bármilyen gyakorlatot végezni jobb, mint semmit. Néha egy nagy séta is hasznos és jó a stressz csökkentésére!

 Lassíts!

A modern élet olyan mozgalmas, és néha csak le kell lassítanunk, és le kell lazulnunk. Nézz végig az életeden és próbálj meg módot és lehetőséget találni arra, hogy egy kicsit le tudj lassítani. Például kelj reggelente 5-10 perccel korábban, ez nem fog hiányozni az alvásból, szinte meg sem érzed majd, mégsem kell azon szoronganod, hogy elkésel-e, így máris egy plusz stressztől szabadulhatsz meg. Bontsd fel a nagy munkákat kisebbekre. Például ne próbálj meg egyszerre válaszolni mind a 100 e-mailre, ha nem muszáj, csak válaszoljon néhányra. Találj olyan munka utáni programokat, amik nem az internet görgetése, vagy tévé nézése, amik szintén stresszfaktorok lehetnek. Helyette inkább fogj egy jó könyvet, vagy a barátaiddal szaunázz egyet, hiszen ezek a tevékenységek bizonyítottan segítenek, hogy legyőzd a stresszt. Kezd egy kültéri szauna tervezésével!  

 

Beszélj!

Ha a dolgok zavarnak, ha beszélsz róluk, az segíthet csökkenteni a stresszt. Beszélhetsz családtagokkal, barátokkal, vagy erre szakosodott terapeutával is, sőt még magaddal is! Ezt önbeszédnek hívják, de ahhoz, hogy az önbeszéd segítsen csökkenteni a stresszt, meg kell győződnie arról, hogy az pozitív és nem negatív. Például ne mondd magadnak, hogy „nem tudom ezt megtenni”. Inkább mondd magadnak: „Meg tudom csinálni” vagy „A tőlem telhető legjobbat teszem”.
 
EredményekLegfrissebb cikkek


Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!
Lehet, hogy a step aerobic nem sok ember számára az első választás edzés közben, de megvannak az előnyei. Annyira egyszerű, és még mindig olyan hatékony, mint a kardio gyakorlatok legtöbb formája. Változatos edzéseket végezhetünk vele így örülünk, hogy újra „divatba jött”. Annyira valójában, hogy szeretnénk még többet mesélni róla! 
5 ok, miért edzés után használd a szaunát
Sok edzőteremben van szauna. Persze, jó érzés eltölteni néhány percet a nyugtató melegben, de mi a kapcsolat a szaunázás és a fitnesz között? A szauna helyiségek csak egy kellemes edzőtermi jutalom, vagy egészségügyi előnyökkel járnak? A hőterápiákat évezredek óta társítják az egészséggel és a jóléttel. Jóval azelőtt, hogy a súlyzók, futópadok és fitnesztermek megjelentek volna, az ókori görögök, rómaiak és maják izzadságkunyhókban és más szauna előfutárokban nyugtatták izmaikat. Őseink valamire rátaláltak. Megértették a szauna egészségügyi előnyeit, amelyeket a mai kutatások csak most kezdenek megerősíteni. Az edzőteremben található szauna nem csak egy extra tagság. Segíthet fittebbé és egészségesebbé válni.
Mik azok a fogkoronák? Mire jók?
Idővel a fogak károsodhatnak. Ennek számos oka lehet, például fogszuvasodás, sérülések vagy egyszerűen csak az idő múlásával történő használat. 
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!