Egyre népszerűbb hobbi a drónozás az extrém sportolók körében. Tudd meg Te is, hogy miért!

fooldal > Drónozás - A sportolók új hobbija

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Drónozás - A sportolók új hobbija


2017/11/29
GA

Napjainkban egyre népszerűbb hobbinak számít a drónozás, és egy jobb okostelefon áráért már egészen profi gépeket lehet szerezni. Tudd meg mitől olyan érdekes a légifilmezés az extrém sportolók körében!

Drón sport

​​​​​Kompaktság

 

Vannak drónok, melyeket kifejezetten arra terveznek, hogy könnyen magunkkal vihessük bárhova. A DJI Spark drón például tenyérnyi méretével is bátran versenyezhet nagyobb társaival, így az egyik legnépszerűbb drón a kezdők körében. A DJI Mavic Pro ára talán valamivel magasabb, de profibb felvételeket is készít. Legnépszerűbb tulajdonsága, hogy könnyen összecsukható, így elég csak betennünk a hátizsákba ha már nincs rá szükségünk, és mehetünk is. 

Felhasználási körei

A drónokat eleinte katonai célokra használták, de később a média, a film, sőt a mezőgazdasági ipar is jó hasznát vette. Hobbi szinten csak néhány éve terjedt el használata, viszont népszerűsége rohamosan nő. Leggyakrabban sportolók döntenek a vásárlás mellett, ugyanis a drónokkal olyan csodás felvételeket örökíthetnek meg, melyre egy ember nem lenne képes. Gondoljunk csak a égszínkék tengeren száguldó vitorlás hajóra, amely felett könnyedén navigálhatjuk drónunkat. De legyen szó biciklizésről, gördeszkázásról hegymászásról, síelésről, vagy egyszerűen futásról, ezek előtt a szerkezetek előtt nincs akadály.

 

Repülési módok

AZ FPV a First Person View rövidítése, ami magyarra fordítva "belső nézetes repülést" jelent. Alap esetben egy olcsóbb drónnal úgy repülünk, hogy azt a szemünkkel követve irányítjuk. FPV mód esetében viszont bátran repülhetünk látótávolságon kívülre, ugyanis akár az okostelefonunk, vagy tabletünk képernyőjén is követhetjük a mozgást, a drón kamerájának segítségével.

Sportólók körében az egyik legkedveltebb mód a “kövess engem” funkcíó. A képen egy érintéssel kijelölünk egy objektumot, és a drón mozgás közben is követi azt, tehát irányítanunk sem kell.

Továbbá hasznos funkció az “okos hazatérés”, melynek segítségével egyetlen gombnyomásra visszatér a drón a felszállási pontra, így nem kell aggódnunk amiatt sem, hogy esetleg landoláskor összetörjük, vagy rossz helyre tesszük le a gépet.

 

A profibb drónok esetében mindenki maga választhatja meg a saját igényei szerint, hogy milyen funkciókra, repülési időre és sebességre vagy kamera felbontásra vágyik, hiszen színes választékban várják a hobbi filmeseket. Akit érdekel a téma, érdekes lehet alaposabban szétnézni a DroneXpert webshop oldalán.
35Legfrissebb cikkek


Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!
Valljuk be, mindenki örül, ha nem kell orvoshoz menni. Mégis, azt mondják, érdemes néha akkor is elmennünk orvoshoz, ha nem érzékeljük, hogy bármi problémánk lenne. Az ilyen alkalmakkal ugyanis megelőzhetünk, vagy időben megállíthatunk olyan betegségeket, amiket egyébként talán észre sem vennénk. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mik azok az orvosi rutinkezelések, konzultéciók, amiket Neked sem érdemes kihagynod a következő évben!
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
A tél megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis amennyiben szeretnénk kalandvágyunkat csillapítani, akadnak olyan helyek, melyeket meglátogathatunk – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!
A leggyakoribb sportsérülések és hatékony kezelésük
Sportolni nagyon egészséges, de sajnos a megerőltetés károkat is okozhat a szervezetben, amik ilyen-olyan sportsérülésekhez vezethetnek. Melyek a leggyakoribb sportsérülések, hogyan lehet őket felismerni, kezelni, megelőzni? Mutatjuk!