Paintsil nagy hibája

fooldal > A managerek hatalma, melynek újabb fiatal játékos fog áldozatul esni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A managerek hatalma, melynek újabb fiatal játékos fog áldozatul esni


2018/01/12

Joseph Paintsil üde színfoltja volt az őszi magyar labdarúgó bajnokságnak. 19 éves kora ellenére elképesztően érett játékot nyújtott, azonban a managere és ő elkövettek egy nagy hibát.

Eltiltás lehet ebből Paintsilnek

Adva van egy tehetség és az ő managere. Sajnos ez sokszor nem túl jó párosítás.

 Joseph Paintsil is beleesett abba a hibába, hogy elhitte: a managere jó akar neki. Pedig nem akar. Ő csak a saját érdekeit tartja szem előtt. Ha ugyanis egy manager tehetné, egy játékos fél évente, de legkésőbb évente váltana klubot, hiszen neki abból van keresete.

 

Adva van tehát egy 19 éves fiú Afrikából, aki nagyon tehetséges. Ezt bőven bizonyította ősszel a Ferencvárosban, amikor is a legjobb volt. Az is látszott rajta, hogy bőven nem ez az ő szintje, hiszen kitűnt (felfelé) a tudásával.

 

A Fradiba kerülése is kacifántos volt. Németországban volt próbajátékon, ahol megfelelt, de nem tudták adminisztratív okok miatt leszerződtetni. Ugyan így járt a belga Gent is, így került az FTC-hez a játékos, aki először csak fél éves kölcsönszerződést kötött, opciós kitétellel.

 

Ez azt jelenti, hogy bizonyos feltételek mellett ha a magyarok érvényesítik opciós jogukat, akkor a játékos immár 100%-ig a magyar rekordbajnok játékosának vallhatja magát.

 

Ez a hírek szerint megtörtént.

 

A történet itt véget is érhet, azonban jött a (nincs jobb szó rá) pénzéhes manager, és telebeszélte a fiatal fiú fejét, aki a hírek szerint megállapodott a belga klubbal, hogy tavasztól ott fog játszani. Az eladó pedig a játékos afrikai klubja, az a csapat, amelytől a Fradi időrendben előbb megszerezte a játékost, a már említett opciós vétel miatt.

 

Ez lesz Paintsil “veszte” is. Ugyanis a FIFA a legkisebb szinten sem tolerálja a szerződés szegést, a dupla aláírást és súlyos eltiltással szokta “jutalmazni” ezen magatartást, melynek mértéke akár 2 év is lehet.

Ha ez azonban még sem következne be, akkor a Fradi sem fogja tárt karokkal visszafogadni ezen magatartása miatt. Edzett már ott ugyanis holland futballista az utánpótláscsapattal fél évet…

 

Szomorú az egész ügy. 

 

Óriási tanulsága az a történetnek, hogy mennyi játékosnak kell még így járnia ahhoz, hogy rájöjjön mindenki: a managerek korlátlan hatalma a játékos piacon a futball halálát fogja jelenteni!

 

Fotó: Szabó Miklós
41Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!
Lehet, hogy a step aerobic nem sok ember számára az első választás edzés közben, de megvannak az előnyei. Annyira egyszerű, és még mindig olyan hatékony, mint a kardio gyakorlatok legtöbb formája. Változatos edzéseket végezhetünk vele így örülünk, hogy újra „divatba jött”. Annyira valójában, hogy szeretnénk még többet mesélni róla! 
5 ok, miért edzés után használd a szaunát
Sok edzőteremben van szauna. Persze, jó érzés eltölteni néhány percet a nyugtató melegben, de mi a kapcsolat a szaunázás és a fitnesz között? A szauna helyiségek csak egy kellemes edzőtermi jutalom, vagy egészségügyi előnyökkel járnak? A hőterápiákat évezredek óta társítják az egészséggel és a jóléttel. Jóval azelőtt, hogy a súlyzók, futópadok és fitnesztermek megjelentek volna, az ókori görögök, rómaiak és maják izzadságkunyhókban és más szauna előfutárokban nyugtatták izmaikat. Őseink valamire rátaláltak. Megértették a szauna egészségügyi előnyeit, amelyeket a mai kutatások csak most kezdenek megerősíteni. Az edzőteremben található szauna nem csak egy extra tagság. Segíthet fittebbé és egészségesebbé válni.
Mik azok a fogkoronák? Mire jók?
Idővel a fogak károsodhatnak. Ennek számos oka lehet, például fogszuvasodás, sérülések vagy egyszerűen csak az idő múlásával történő használat. 
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!