Egészséges fogaid Neked is lehetnek egy kis odafigyeléssel

Főoldal > Egy kis odafigyeléssel Neked is lehetnek egészséges fogaid

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy kis odafigyeléssel Neked is lehetnek egészséges fogaid


2022/02/12
SFV

Szeretnél Te is tökéletes mosolyt? Úgy gondolod, neked rengeteg pénzt kellene költened, hogy szép legyen a mosolyod, míg mások számára ez alapvető? Bár a genetikát nem tudjuk odafigyeléssel felülírni, a fogaink egészségére könnyedén vigyázhatunk ha néhány apróságra odafigyelünk.

Egészséges fogak

A fogmosás


A napi kétszeri fogmosás a minimum, amelyet szánk higiéniájáért megtehetünk. Arra is figyelnünk kell azonabn, hogy fogainkat ne dörzsöljük túl erősen, valamint, hogy legalább 8 hetente lecseréljük fogkefénket. Az erős dörzsölés ugyanis felsért a fogakat, a sörték hatékonysága pedig ennyi idő után csökken. Arról sem szabad megfeledkeznünk továbbá, hogy fogkefénket érdemes hagyni megszáradni, ellenkező esetben ugyanis a baktériumok melegágya lehet.


Az étkezés


Érdemes odafigyelnünk arra is, hogy ne nassoljunk egész nap. Érdemes a desszerteket, finomságokat a főétkezések részeként elfogyasztanunk, hogy időt hagyhassunk szánk savtartalmának regenerálódására. Ha ugyanis folyamatosan eszegetünk, a szánk savas környezete nem tud lecsillapodni, így fogaink is folyamatosan savas környezetben vannak és így roncsolódnak. Azért, hogy az ételmaradékokat szánkból eltávolítsuk és csökkentsük a savas állapotot érdemes egy pohár vízzel leöblítenünk szánkat minden étkezést követően. 
Fogat az étkezést követő fél órán belül ne mossunk, mert a száj ezen állapotában többet ártunk vele, mint használunk.
Fogászati konzultációk


Ha szeretnénk elkerülni a nagyobb problémákat és tudni azt, hogy fogaink egészségesek, érdemes évente legalább egyszer ellátogatnunk fogászati konzultációra, valamint olyan dentálhigiéniai kezelésekre, mint például a fogkőleszedés. Ha még nem találtad mega  számodra legmegfelelőbb fogorvost, a fogászati árakról Budapesten a Móricz Dental oldalán tudsz tájékozódni, akiknél garantáltan jó kezekben leszel!
 
 
EredményekLegfrissebb cikkek


Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!
Lehet, hogy a step aerobic nem sok ember számára az első választás edzés közben, de megvannak az előnyei. Annyira egyszerű, és még mindig olyan hatékony, mint a kardio gyakorlatok legtöbb formája. Változatos edzéseket végezhetünk vele így örülünk, hogy újra „divatba jött”. Annyira valójában, hogy szeretnénk még többet mesélni róla! 
5 ok, miért edzés után használd a szaunát
Sok edzőteremben van szauna. Persze, jó érzés eltölteni néhány percet a nyugtató melegben, de mi a kapcsolat a szaunázás és a fitnesz között? A szauna helyiségek csak egy kellemes edzőtermi jutalom, vagy egészségügyi előnyökkel járnak? A hőterápiákat évezredek óta társítják az egészséggel és a jóléttel. Jóval azelőtt, hogy a súlyzók, futópadok és fitnesztermek megjelentek volna, az ókori görögök, rómaiak és maják izzadságkunyhókban és más szauna előfutárokban nyugtatták izmaikat. Őseink valamire rátaláltak. Megértették a szauna egészségügyi előnyeit, amelyeket a mai kutatások csak most kezdenek megerősíteni. Az edzőteremben található szauna nem csak egy extra tagság. Segíthet fittebbé és egészségesebbé válni.
Mik azok a fogkoronák? Mire jók?
Idővel a fogak károsodhatnak. Ennek számos oka lehet, például fogszuvasodás, sérülések vagy egyszerűen csak az idő múlásával történő használat. 
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!