Fogínyvérzés: Ez lehet az oka

fooldal > Vérzik az ínyed? Ez lehet a háttérben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vérzik az ínyed? Ez lehet a háttérben


2020/04/23
SzSz

Az ínyvérzés rendkívül sok problémára utalhat, amelyet minél előbb kezeltetni kell, ha nem szeretnénk, hogy problémánk minél súlyosabb legyen. 

Fogínyvérzés: Ez lehet az oka

Fogínygyulladás

Ez a leggyakoribb eset az íny vérzés hátterének okára. A fogínygyulladás következtében az íny pirossá, érzékennyé válik, illetve gyakran fogmosás vagy étkezés következtében vérzésnek indulhat. Mivel az íny ilyenkor igen érzékeny, hideg és meleg ételek vagy italok fogyasztásakor is meglehetősen fájdalmas pillanataink lehetnek. A fogínygyulladása általában a nem megfelelő szájhigiénia következményeképpen alakul ki. Nem megfelelő szájhigiénia esetén fogkő képződik a fogakon, amelyen irritálják az ínyt, ezáltal begyulladhat. Ezt jobb elkerülni, így minél gyakrabban vagy legalábbis félévente látogassuk meg fogorvosunkat fogkő eltávolítás miatt. 

 Nem megfelelő fogtömés

Nem megfelelő méretű fogtömés esetén nem csak fogszuvasodás alakulhat ki, de az ínyünk is begyulladhat, amelynek következménye pedig a fogínyvérzés lesz. Lényegében minden fogászati probléma, amely fogínyvérzést okoz az a fogínygyulladásá következménye tulajdonképpen. Fogínygyulladást viszont több dolog is kiválthat. Így a nem jó méretű fogtömés is. Emellett a fogszuvasodás, fogimplantátum és egyéb fogászati problémák. Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Kettlebell edzések: mit kell tudni, mielőtt elkezdenénk
Te is gondolkodtál már rajta, hogy feldobnád különböző eszközökkel az edzéseidet? Az eszközök segítenek az edzésedet változatossá tenni, nem mellesleg meg is nehezíthetik a feladatokat! Tudj meg többet a kettlebell edzésekről!
A masszázshenger helyes és helytelen használati módjai futók számára
A futás megterhelő a testednek. Minden lépéssel őrült nagy erőhatásnak teszed ki tested lágy szöveteit (újra és újra… és újra), ami mikroszakadásokat okozhat az izmaidban, amelyek elhúzódó fájdalmakhoz vezethetnek, ha nem gyógyulsz meg megfelelően.
A diétázók legjobb barátja az infra szauna, mutatjuk miért
Diétázol? Hát persze, hiszen melyik nő ne diétázna… Mindig mindenki vékonyabb, csinosabb, formásabb szeretne lenni. Ha te is közöttük vagy, akkor van egy jó hírünk, az infra szaunával meggyorsíthatod a folyamatot, és számos más előnyre is szert tehetsz. Mutatjuk miért éri meg neked is infra szaunáznod!
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!