Erre indulj el Te is télen - szuper ötletet mutatok

Főoldal > Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!


2021/11/30
TK

A tél megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis amennyiben szeretnénk kalandvágyunkat csillapítani, akadnak olyan helyek, melyeket meglátogathatunk – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!

Téli kirándulás

Amennyiben kirándulást tervezel, kétségtelen, hogy érdemes a Budai Várnegyedbe is ellátogatnod, ami elegáns stílusával, varázslatos panorámájával, illetve mesés épületeivel az egyik legkedveltebb turisztikai látványosságnak számít fővárosunkban.


De merre is érdemes elindulni?


Amennyiben kulturális programokban gondolkozol, a Budai Várnegyed számos lehetőséget kínál – itt található meg ugyanis a Magyar Nemzeti Galéria a Budavári Palota fő szárnyában, ami a Duna felőli oldalról nyílik majd. Itt megtekintheted a magyar letelepedéstől kezdve a gótikus, reneszánsz és barokk időszakokon át egészen a XX. századig a legjelentősebb magyar szobrászati és festészeti alkotásokat.
Amennyiben nem rajongsz túlzottan a művészetért, akkor pedig vár a Budapesti Történeti Múzeum a Budavári Palota déli szárnyában – itt hazánk történelmi ereklyéit őrzik.


Romantikus séták helyszíne


Amennyiben csak sétálni szeretnénk az utolsó meleg napsugarak ölelésében, akkor a Mátyás-templom mögött elindulva egészen a Halászbástyáig juthatunk, ahonnan leírhatatlan panoráma tárul majd szemeink elé a Dunára és a szemközti városrészre.


Utánozhatatlan gasztronómiai élmény


Amennyiben kirándulásunk során megéheznénk, akkor számos helyen megállhatunk – az étterem a várban különeleges megjelenésükkel várják a látogatókat. Rendkívül sokszínűek, így biztosan megtalálod közöttük majd azt, ami ízlésednek megfelel. A palettájuk rendkívül színes lesz majd – akadnak közöttük diszkrétebbek, ahol a romantika szinte garantál, de akadnak olyan is, amik már egy vagányabb, nyüzsgőbb környezetet fognak biztosítani, de egy dologban megegyeznek – elfogyasztott fogásainkban ízvilágában semmiképpen sem fogunk csalódni!Legfrissebb cikkek


Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!
Valljuk be, mindenki örül, ha nem kell orvoshoz menni. Mégis, azt mondják, érdemes néha akkor is elmennünk orvoshoz, ha nem érzékeljük, hogy bármi problémánk lenne. Az ilyen alkalmakkal ugyanis megelőzhetünk, vagy időben megállíthatunk olyan betegségeket, amiket egyébként talán észre sem vennénk. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mik azok az orvosi rutinkezelések, konzultéciók, amiket Neked sem érdemes kihagynod a következő évben!
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
A tél megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis amennyiben szeretnénk kalandvágyunkat csillapítani, akadnak olyan helyek, melyeket meglátogathatunk – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!
A leggyakoribb sportsérülések és hatékony kezelésük
Sportolni nagyon egészséges, de sajnos a megerőltetés károkat is okozhat a szervezetben, amik ilyen-olyan sportsérülésekhez vezethetnek. Melyek a leggyakoribb sportsérülések, hogyan lehet őket felismerni, kezelni, megelőzni? Mutatjuk!