Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata

Főoldal > Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata


2022/04/26
VN

A fizikai és mentális pozitív hatásokkal teli szaunázás csodálatos lehet, sportolóként is számos előnnyel jár. Finnországban nem véletlenül van ilyen nagy hagyománya ennek a tevékenységnek, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, az erekre, a bőrre és a pszichés folyamatokra is. Nézzük milyen hatásai vannak a sportolókra!

szaunázás és edzés

Segít megőrizni az izomtömeget

A szauna használata nemcsak tisztázhatja az elmédet, hanem segíthet gyorsabban elérni fitneszcéljait. Egy nemrégiben végzett tanulmány kimutatta, hogy a szauna használata segíthet megőrizni az izomtömeget, valamint segít megelőzni a gyulladásokat.

 Jót tesz a szívnek

A szauna növelheti a szív- és érrendszeri állóképességet is, mivel idővel csökkentheti a nyugalmi pulzusszámot. Persze a szaunában eltöltött idő nem ugyanaz, mint egy hagyományos izzadás az edzőteremben, tehát nem tudja helyettesíteni, csak kiegészíteni azt. Ez a miatt van, mert valójában nem úgy használod az izmaidat, ahogyan edzés közben tennéd. A kettő kombinálva viszont nagyon hatékony, ennek köszönhetően hatalmas előnyökre tudsz majd szert tenni.

 

Javítja a bőr állapotát

A szauna használata is csodálatos lehet a bőröd számára, bár a sajátosságok bőrtípusodtól függhetnek. A szauna melege segíthet a száraz bőrsejtek könnyebb eltávolításában, az izzadás pedig jobb keringést és fokozott kollagéntermelést is eredményezhet.

 

Kitisztítja a pórusokat

Az izzadás is segíthet a pórusok kitisztításában, ami azt jelenti, hogy bőre tisztábbnak tűnik a szauna használata után. Arra azonban figyelni kell, hogy mivel a szaunák nedvesek lehetnek, a nyilvános szaunák táptalaja lehet a baktériumoknak és a penésznek, amelyek potenciális bőrbetegséget okozhatnak. Ha nem szeretnéd ennek kitenni magad, akkor rendeld meg otthoni szaunádat a legjobb helyről itt: kültéri szauna tervezés.
 
EredményekLegfrissebb cikkek


Otthoni edzés eszköztár – Ezekre lesz szükséged, ha Te is inkább otthon edzenél!
A Covid időszak alatt sokan belevágtak az otthoni edzésbe, és még ma is tartjuk magunkat jó szokásainkhoz, hiszen rájöttünk, hogy rengeteg előnnyel jár, ha otthon edzünk! Sokunknak olyan sűrű a napi rendje, hogy nem is férne bele az edzőterem rendszerinti látogatása, de szerencsére ma már rengeteg eszközt használhatunk otthon is, amikkel akár vacsora főzés közben is elvégezhetjük a napi mozgásunkat. Nézd meg milyen eszközökre lesz szükséged, ha Te is az otthoni edzést pártolod!
Játékok az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció fejlesztésére
Az egyensúlyérzék és a mozgás fejlődése szoros összeköttetésben van az értelmi képességek fejlődésével is, így nagyon fontos már gyerek korban megkezdeni ezeket a képességeket fejleszteni. Nézd meg hogyan fejlesztheted a gyerekek mozgáskoordinációját és egyensúlyérzékét játék közben könnyedén!
Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata
A fizikai és mentális pozitív hatásokkal teli szaunázás csodálatos lehet, sportolóként is számos előnnyel jár. Finnországban nem véletlenül van ilyen nagy hagyománya ennek a tevékenységnek, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, az erekre, a bőrre és a pszichés folyamatokra is. Nézzük milyen hatásai vannak a sportolókra!
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!