Pingpongozz akár a profik - mutatom, hogyan!

Főoldal > Pingpongozz, akár a profik – ezekre lesz szükséged

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Pingpongozz, akár a profik – ezekre lesz szükséged


2022/01/31
TK

Abban az esetben, ha Te is egészséges életmódot szeretnél folytatni, akkor elengedhetetlen, hogy valamilyen mozgásformát bevezess mindennapjaidba. Amennyiben pedig valamilyen könnyed sportot választanál, ami amellett, hogy átmozgat, képes könnyedén kikapcsolni, érdemes Neked is az asztaliteniszezés mellett döntened.

Pingpongozás

Mik kellenek ahhoz, hogy megfelelően pingpongozz?


Mindenekelőtt a pingpongozáshoz ki kell választanod egy számodra megfelelő pinpong asztalt – ez lehet akár beltérben elhelyezhető, akár annak kültéri változata. Ezután fontos, hogy legyen hozzá megfelelő ütőd – amennyiben viszont ezt a kettőt már sikeresen megvásároltad, fontos, hogy túlláss a dolgon, ugyanis a pingpong kellékek is nagyobb szerepet játszanak a sportszer megfelelő használatában.


Ezek a további pingpong kellékek magukba foglalják a pingpongasztal takaróponyváját, a labdákat, a hálókat, ütőket vagy akár a kulacshordozót is.Miért pont pingpong?


Első ránézésre már rájöhetünk hogy az eszközök maguk picik. Ezek ugyanakkor biztosítani fogják, hogy minden izmunkat átmozgassuk, ugyanis a játék során, amennyiben szeretnénk visszaütni a felénk pattanó labdát, muszáj lesz nyújtózkodnunk – ezáltal pedig nem csak kar- és láb-, de hátizmainkat is megfelelően megmozgatjuk.


Ezentúl tudni kell azt is, hogy mivel az asztaliteniszezés állandó mozgásban tart, kénytelen vagy a labdát lekövetni, így javítja a koncentrációt, így akár egy figyelemzavar esetén is bátran döntsünk mellette, ugyanis képes pozitív befolyással lenni az emiatt kialakult attitűdre. 


Az állandó mozgás, mint már említettük, garantált. Pozitív hatásai közül érdemes ugyanakkor azt is kiemelni, hogy jótékony hatással bír a motorikus képességekre is, mely nem elhanyagolható sem gyermekkorban, sem felnőttkorban.


 
Egyéni sport SportLegfrissebb cikkek


6 ok, amiért érdemes szaunázni edzés után
Az emberek különböző okokból szaunáznak, akár otthon, akár a gyógyfürdőben, akár az edzőterem öltözőjében. Miért éri meg edzés után szaunázni, milyen hatásai van ennek a szervezetedre? Mutatjuk a választ!
Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!
Lehet, hogy a step aerobic nem sok ember számára az első választás edzés közben, de megvannak az előnyei. Annyira egyszerű, és még mindig olyan hatékony, mint a kardio gyakorlatok legtöbb formája. Változatos edzéseket végezhetünk vele így örülünk, hogy újra „divatba jött”. Annyira valójában, hogy szeretnénk még többet mesélni róla! 
5 ok, miért edzés után használd a szaunát
Sok edzőteremben van szauna. Persze, jó érzés eltölteni néhány percet a nyugtató melegben, de mi a kapcsolat a szaunázás és a fitnesz között? A szauna helyiségek csak egy kellemes edzőtermi jutalom, vagy egészségügyi előnyökkel járnak? A hőterápiákat évezredek óta társítják az egészséggel és a jóléttel. Jóval azelőtt, hogy a súlyzók, futópadok és fitnesztermek megjelentek volna, az ókori görögök, rómaiak és maják izzadságkunyhókban és más szauna előfutárokban nyugtatták izmaikat. Őseink valamire rátaláltak. Megértették a szauna egészségügyi előnyeit, amelyeket a mai kutatások csak most kezdenek megerősíteni. Az edzőteremben található szauna nem csak egy extra tagság. Segíthet fittebbé és egészségesebbé válni.
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!