Rendkívül jó hatással lehet egészségünkre a pingpongozás - érdemes már gyermekkorban is asztaliteniszezni

Főoldal > Miért érdemes már gyermekkorban is pingpongozni? Most eláruljuk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért érdemes már gyermekkorban is pingpongozni? Most eláruljuk


2021/08/17
TK

A pingpongozás nagyszerű kikapcsolódást nyújthat, akár már gyermekkorban is. Számos jótékony hatása van, amellett, hogy az asztalitenisz egy rendkívül közkedvelt sportnak számít. 

Pingpong

A pingpongozás kortól és nemtől függetlenül remek kikapcsolódás lehet – arról nem is beszélve, hogy már fiatalabb korban is fejlesztő hatással bírhat egészségünkre nézve.


Pingpongozás az egészséges életmódért


A pingpongozással kapcsolatban, mivel az eszközök viszonylag kicsik, így mind kar-, mind láb-, de hátizmaidat is megfelelően ki kell nyújtani ahhoz, hogy tudj játszani velük, és megfelelően üsd el a labdát. Mivel folyamatosan pattog a labda, a játékosok is állandó mozgásban vannak, így amennyiben kalóriát szeretnénk égetni is érdemes szabadidőnkben felkeresni egy asztalt és játszani rajta.
Fejlesztené az egyensúlyt is?


Igen! A pingpongozás éppen emiatt rendkívül ajánlott már gyermekkorban is – esetükben ez a sport hozzájárulhat a motorikus képességek megfelelő ütemben történő fejlődéséhez, segíti nem csak a koordinációt, de az egyensúlyérzetre is rendkívül jó hatással van. Ezek persze felnőttkorban is jelen vannak, akkor is fejlesztő jelleggel, mégis, minél fiatalabb az illető, annál nagyobb változást lehet a sporttal elérni.


Említettem, hogy segíti a koncentrációt – ennek oka, hogy folyamatos figyelmet igényel, emiatt pedig serkenti az agyműködést is. Amennyiben egy gyerkőc figyelemzavarral küzd, nehezen képes egy dologra és sokáig koncentrálni is ajánlott, ugyanis sokat képes attitűdjükön javítani.


Mindemellett rendkívül nagy előnye, hogy könnyedén, akár otthonunkba is megvásárolható. A pingpong asztal rendelés kapcsán ugyanakkor érdemes odafigyelni arra, hogy mekkora legyen majd maga az asztal, valamint, hogy azt beltérbe, például egy garázsban szeretnénk elhelyezni vagy szükségünk lesz-e egy strapabíróbb, kültéri változatra.
 
Egyéni sportLegfrissebb cikkek


Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!
Valljuk be, mindenki örül, ha nem kell orvoshoz menni. Mégis, azt mondják, érdemes néha akkor is elmennünk orvoshoz, ha nem érzékeljük, hogy bármi problémánk lenne. Az ilyen alkalmakkal ugyanis megelőzhetünk, vagy időben megállíthatunk olyan betegségeket, amiket egyébként talán észre sem vennénk. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mik azok az orvosi rutinkezelések, konzultéciók, amiket Neked sem érdemes kihagynod a következő évben!
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
A tél megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis amennyiben szeretnénk kalandvágyunkat csillapítani, akadnak olyan helyek, melyeket meglátogathatunk – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!
A leggyakoribb sportsérülések és hatékony kezelésük
Sportolni nagyon egészséges, de sajnos a megerőltetés károkat is okozhat a szervezetben, amik ilyen-olyan sportsérülésekhez vezethetnek. Melyek a leggyakoribb sportsérülések, hogyan lehet őket felismerni, kezelni, megelőzni? Mutatjuk!