Rendkívül jó hatással lehet egészségünkre a pingpongozás - érdemes már gyermekkorban is asztaliteniszezni

Főoldal > Miért érdemes már gyermekkorban is pingpongozni? Most eláruljuk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért érdemes már gyermekkorban is pingpongozni? Most eláruljuk


2021/08/17
TK

A pingpongozás nagyszerű kikapcsolódást nyújthat, akár már gyermekkorban is. Számos jótékony hatása van, amellett, hogy az asztalitenisz egy rendkívül közkedvelt sportnak számít. 

Pingpong

A pingpongozás kortól és nemtől függetlenül remek kikapcsolódás lehet – arról nem is beszélve, hogy már fiatalabb korban is fejlesztő hatással bírhat egészségünkre nézve.


Pingpongozás az egészséges életmódért


A pingpongozással kapcsolatban, mivel az eszközök viszonylag kicsik, így mind kar-, mind láb-, de hátizmaidat is megfelelően ki kell nyújtani ahhoz, hogy tudj játszani velük, és megfelelően üsd el a labdát. Mivel folyamatosan pattog a labda, a játékosok is állandó mozgásban vannak, így amennyiben kalóriát szeretnénk égetni is érdemes szabadidőnkben felkeresni egy asztalt és játszani rajta.
Fejlesztené az egyensúlyt is?


Igen! A pingpongozás éppen emiatt rendkívül ajánlott már gyermekkorban is – esetükben ez a sport hozzájárulhat a motorikus képességek megfelelő ütemben történő fejlődéséhez, segíti nem csak a koordinációt, de az egyensúlyérzetre is rendkívül jó hatással van. Ezek persze felnőttkorban is jelen vannak, akkor is fejlesztő jelleggel, mégis, minél fiatalabb az illető, annál nagyobb változást lehet a sporttal elérni.


Említettem, hogy segíti a koncentrációt – ennek oka, hogy folyamatos figyelmet igényel, emiatt pedig serkenti az agyműködést is. Amennyiben egy gyerkőc figyelemzavarral küzd, nehezen képes egy dologra és sokáig koncentrálni is ajánlott, ugyanis sokat képes attitűdjükön javítani.


Mindemellett rendkívül nagy előnye, hogy könnyedén, akár otthonunkba is megvásárolható. A pingpong asztal rendelés kapcsán ugyanakkor érdemes odafigyelni arra, hogy mekkora legyen majd maga az asztal, valamint, hogy azt beltérbe, például egy garázsban szeretnénk elhelyezni vagy szükségünk lesz-e egy strapabíróbb, kültéri változatra.
 
Egyéni sportLegfrissebb cikkek


Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata
A fizikai és mentális pozitív hatásokkal teli szaunázás csodálatos lehet, sportolóként is számos előnnyel jár. Finnországban nem véletlenül van ilyen nagy hagyománya ennek a tevékenységnek, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, az erekre, a bőrre és a pszichés folyamatokra is. Nézzük milyen hatásai vannak a sportolókra!
Az egészséges életmód 5 alappillére
Az egészséges életmód egyre több ember mindennapjává válik és egyre többen szeretnének egészségesebben élni. De mik is fontosak ahhoz, hogy a testünk és az elménk is jó formában maradhasson? Sokszor az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is tudnának egészségesebb életmódot követni. Ha beépíted a napi rutinodba ezt az 5 kulcsfontosságú területet, akkor nem csak a lelked lesz jobban, de tested is meghálálja majd.
Így vedd rá a gyerekeket a mozgásra!
A gyerekek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Azonban manapság egyre nagyobb kihívásnak számít egy hét vagy kilenc éves gyereket rávenni a sportolásra. A digitális eszközök, mint az xbox, a tablet vagy a televízió nagyon elvonják a gyermek figyelmét és függőséget is okoz, azonban nem igen járul hozzá a testi fejlődéshez. A rendszeres testmozgás hiánya elhízáshoz vezethet, valamint negatívan hathat a koncentrációs képességre. Aggodalomra azonban nincsen ok! Cikkünkből megtudhatod, hogyan veheted rá gyermekedet a rendszeres testmozgásra!
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!