Rendkívül jó hatással lehet egészségünkre a pingpongozás - érdemes már gyermekkorban is asztaliteniszezni

Főoldal > Miért érdemes már gyermekkorban is pingpongozni? Most eláruljuk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért érdemes már gyermekkorban is pingpongozni? Most eláruljuk


2021/08/17
TK

A pingpongozás nagyszerű kikapcsolódást nyújthat, akár már gyermekkorban is. Számos jótékony hatása van, amellett, hogy az asztalitenisz egy rendkívül közkedvelt sportnak számít. 

Pingpong

A pingpongozás kortól és nemtől függetlenül remek kikapcsolódás lehet – arról nem is beszélve, hogy már fiatalabb korban is fejlesztő hatással bírhat egészségünkre nézve.


Pingpongozás az egészséges életmódért


A pingpongozással kapcsolatban, mivel az eszközök viszonylag kicsik, így mind kar-, mind láb-, de hátizmaidat is megfelelően ki kell nyújtani ahhoz, hogy tudj játszani velük, és megfelelően üsd el a labdát. Mivel folyamatosan pattog a labda, a játékosok is állandó mozgásban vannak, így amennyiben kalóriát szeretnénk égetni is érdemes szabadidőnkben felkeresni egy asztalt és játszani rajta.
Fejlesztené az egyensúlyt is?


Igen! A pingpongozás éppen emiatt rendkívül ajánlott már gyermekkorban is – esetükben ez a sport hozzájárulhat a motorikus képességek megfelelő ütemben történő fejlődéséhez, segíti nem csak a koordinációt, de az egyensúlyérzetre is rendkívül jó hatással van. Ezek persze felnőttkorban is jelen vannak, akkor is fejlesztő jelleggel, mégis, minél fiatalabb az illető, annál nagyobb változást lehet a sporttal elérni.


Említettem, hogy segíti a koncentrációt – ennek oka, hogy folyamatos figyelmet igényel, emiatt pedig serkenti az agyműködést is. Amennyiben egy gyerkőc figyelemzavarral küzd, nehezen képes egy dologra és sokáig koncentrálni is ajánlott, ugyanis sokat képes attitűdjükön javítani.


Mindemellett rendkívül nagy előnye, hogy könnyedén, akár otthonunkba is megvásárolható. A pingpong asztal rendelés kapcsán ugyanakkor érdemes odafigyelni arra, hogy mekkora legyen majd maga az asztal, valamint, hogy azt beltérbe, például egy garázsban szeretnénk elhelyezni vagy szükségünk lesz-e egy strapabíróbb, kültéri változatra.
 
Egyéni sportLegfrissebb cikkek


Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!
Lehet, hogy a step aerobic nem sok ember számára az első választás edzés közben, de megvannak az előnyei. Annyira egyszerű, és még mindig olyan hatékony, mint a kardio gyakorlatok legtöbb formája. Változatos edzéseket végezhetünk vele így örülünk, hogy újra „divatba jött”. Annyira valójában, hogy szeretnénk még többet mesélni róla! 
5 ok, miért edzés után használd a szaunát
Sok edzőteremben van szauna. Persze, jó érzés eltölteni néhány percet a nyugtató melegben, de mi a kapcsolat a szaunázás és a fitnesz között? A szauna helyiségek csak egy kellemes edzőtermi jutalom, vagy egészségügyi előnyökkel járnak? A hőterápiákat évezredek óta társítják az egészséggel és a jóléttel. Jóval azelőtt, hogy a súlyzók, futópadok és fitnesztermek megjelentek volna, az ókori görögök, rómaiak és maják izzadságkunyhókban és más szauna előfutárokban nyugtatták izmaikat. Őseink valamire rátaláltak. Megértették a szauna egészségügyi előnyeit, amelyeket a mai kutatások csak most kezdenek megerősíteni. Az edzőteremben található szauna nem csak egy extra tagság. Segíthet fittebbé és egészségesebbé válni.
Mik azok a fogkoronák? Mire jók?
Idővel a fogak károsodhatnak. Ennek számos oka lehet, például fogszuvasodás, sérülések vagy egyszerűen csak az idő múlásával történő használat. 
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!