Érvek a pingpongozás mellett - ezért érdemes már gyermekkorban is foglalkozni vele

Főoldal > Már gyermekként is fontos – 3 érv a pingpongozás mellett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Már gyermekként is fontos – 3 érv a pingpongozás mellett


2021/09/30
TK

A pingpongozás nagyszerű elfoglaltságnak számít, arról nem is beszélve, hogy számtalan jótékony hatása lehet már gyermekkorban is. Alábbi cikkünkben nézzünk meg három érvet, miért is érdemes már valakinek gyerekkorban is ismerkednie az asztaliteniszezéssel.

Pingpongozás

A mozgás kulcsfontosságú minden gyermek életében – de mi történik akkor, ha már komorabbra fordul az idő, mit is lehet ilyenkor csinálni a gyermeknek? Ekkor érdemes megismertetni az asztaliteniszezéssel, melyet már beltérben is kipróbálhat! Lássuk, milyen érvek szólnak a pingpongozás mellett.


Mint minden sport, rendkívül egészséges


A pingpongozás, bár első ránézésre nem úgy tűnhet, képes könnyedén átmozgatni egész testedet. Mivel eszközei viszonylag kicsik, így folyamatosan mozgatni kell mind kar-, mind láb-, sőt még hátizmodat is. Ennek oka, hogy ha megfelelően el szeretnéd érni a folyamatosan pattogó labdát, akkor ki kell nyújtóznod ahhoz, hogy vissza tudd azt ütni.
Fejleszti az egyensúlyt


Talán ez az egyik legkomolyabb érv, ami miatt érdemes már gyermekkorban is pingpongozni – esetében ugyanis ez a sport könnyedén hozzájárulhat a motorikus képességek megfelelő ütemben történő fejlődéséhez. Ez pedig nem csak a koordinációs képességet, de az egyensúlyérzetet is pozitív irányban fogja majd fejleszteni.


Természetesen ezek felnőttkorban is megjelennek, de kisgyermekkorban intenzívebben érezhető a hatása, nagyobb változást lehet vele majd elérni.


Segíti a koncentrációt


Amennyiben a gyerkőc figyelemzavarral küzd is nagy jelentőséggel bírhat számára a pingpongozás, ugyanis az segíti majd a koncentrációt. Mivel ez a sport folyamatos figyelmet igényel, így nagyobb mértékben képes lesz majd javítani attitűdjén, akkor is, ha a gyermek nem, vagy csak nagyon nehezen képes egy dologra figyelni.


Mint már említettem plusz pont a történetben, hogy az ősz megérkeztével már egyre kevesebb sportot lehet a rossz idő végett a szabadban elvégezni. A pingpongozás ugyanakkor beltérben is kivitelezhető, amennyiben egy beltéri pingpong asztal mellett döntünk.
 
Egyéni sportLegfrissebb cikkek


Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!
Valljuk be, mindenki örül, ha nem kell orvoshoz menni. Mégis, azt mondják, érdemes néha akkor is elmennünk orvoshoz, ha nem érzékeljük, hogy bármi problémánk lenne. Az ilyen alkalmakkal ugyanis megelőzhetünk, vagy időben megállíthatunk olyan betegségeket, amiket egyébként talán észre sem vennénk. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mik azok az orvosi rutinkezelések, konzultéciók, amiket Neked sem érdemes kihagynod a következő évben!
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
A tél megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis amennyiben szeretnénk kalandvágyunkat csillapítani, akadnak olyan helyek, melyeket meglátogathatunk – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!
A leggyakoribb sportsérülések és hatékony kezelésük
Sportolni nagyon egészséges, de sajnos a megerőltetés károkat is okozhat a szervezetben, amik ilyen-olyan sportsérülésekhez vezethetnek. Melyek a leggyakoribb sportsérülések, hogyan lehet őket felismerni, kezelni, megelőzni? Mutatjuk!