Érvek a pingpongozás mellett - ezért érdemes már gyermekkorban is foglalkozni vele

Főoldal > Már gyermekként is fontos – 3 érv a pingpongozás mellett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Már gyermekként is fontos – 3 érv a pingpongozás mellett


2021/09/30
TK

A pingpongozás nagyszerű elfoglaltságnak számít, arról nem is beszélve, hogy számtalan jótékony hatása lehet már gyermekkorban is. Alábbi cikkünkben nézzünk meg három érvet, miért is érdemes már valakinek gyerekkorban is ismerkednie az asztaliteniszezéssel.

Pingpongozás

A mozgás kulcsfontosságú minden gyermek életében – de mi történik akkor, ha már komorabbra fordul az idő, mit is lehet ilyenkor csinálni a gyermeknek? Ekkor érdemes megismertetni az asztaliteniszezéssel, melyet már beltérben is kipróbálhat! Lássuk, milyen érvek szólnak a pingpongozás mellett.


Mint minden sport, rendkívül egészséges


A pingpongozás, bár első ránézésre nem úgy tűnhet, képes könnyedén átmozgatni egész testedet. Mivel eszközei viszonylag kicsik, így folyamatosan mozgatni kell mind kar-, mind láb-, sőt még hátizmodat is. Ennek oka, hogy ha megfelelően el szeretnéd érni a folyamatosan pattogó labdát, akkor ki kell nyújtóznod ahhoz, hogy vissza tudd azt ütni.
Fejleszti az egyensúlyt


Talán ez az egyik legkomolyabb érv, ami miatt érdemes már gyermekkorban is pingpongozni – esetében ugyanis ez a sport könnyedén hozzájárulhat a motorikus képességek megfelelő ütemben történő fejlődéséhez. Ez pedig nem csak a koordinációs képességet, de az egyensúlyérzetet is pozitív irányban fogja majd fejleszteni.


Természetesen ezek felnőttkorban is megjelennek, de kisgyermekkorban intenzívebben érezhető a hatása, nagyobb változást lehet vele majd elérni.


Segíti a koncentrációt


Amennyiben a gyerkőc figyelemzavarral küzd is nagy jelentőséggel bírhat számára a pingpongozás, ugyanis az segíti majd a koncentrációt. Mivel ez a sport folyamatos figyelmet igényel, így nagyobb mértékben képes lesz majd javítani attitűdjén, akkor is, ha a gyermek nem, vagy csak nagyon nehezen képes egy dologra figyelni.


Mint már említettem plusz pont a történetben, hogy az ősz megérkeztével már egyre kevesebb sportot lehet a rossz idő végett a szabadban elvégezni. A pingpongozás ugyanakkor beltérben is kivitelezhető, amennyiben egy beltéri pingpong asztal mellett döntünk.
 
Egyéni sportLegfrissebb cikkek


Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata
A fizikai és mentális pozitív hatásokkal teli szaunázás csodálatos lehet, sportolóként is számos előnnyel jár. Finnországban nem véletlenül van ilyen nagy hagyománya ennek a tevékenységnek, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, az erekre, a bőrre és a pszichés folyamatokra is. Nézzük milyen hatásai vannak a sportolókra!
Az egészséges életmód 5 alappillére
Az egészséges életmód egyre több ember mindennapjává válik és egyre többen szeretnének egészségesebben élni. De mik is fontosak ahhoz, hogy a testünk és az elménk is jó formában maradhasson? Sokszor az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is tudnának egészségesebb életmódot követni. Ha beépíted a napi rutinodba ezt az 5 kulcsfontosságú területet, akkor nem csak a lelked lesz jobban, de tested is meghálálja majd.
Így vedd rá a gyerekeket a mozgásra!
A gyerekek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Azonban manapság egyre nagyobb kihívásnak számít egy hét vagy kilenc éves gyereket rávenni a sportolásra. A digitális eszközök, mint az xbox, a tablet vagy a televízió nagyon elvonják a gyermek figyelmét és függőséget is okoz, azonban nem igen járul hozzá a testi fejlődéshez. A rendszeres testmozgás hiánya elhízáshoz vezethet, valamint negatívan hathat a koncentrációs képességre. Aggodalomra azonban nincsen ok! Cikkünkből megtudhatod, hogyan veheted rá gyermekedet a rendszeres testmozgásra!
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!