Orvos keresése az interneten: Hogyan válasszak orvost online? Körültekintően! Hiszen ez az ember fog felelni érted egészségügyi szempontból, ezért olvasd át a segítő tippjeinket a cikkben!

Főoldal > Így válassz magadnak online orvost: 5 tipp, a megfelelő orvos megtalálásához

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így válassz magadnak online orvost: 5 tipp, a megfelelő orvos megtalálásához


2022/12/30
NA

A legtöbb ember számára egy orvos kiválasztása általában a barátok és a család ajánlásain alapul. Bár az ajánlások jó kiindulópont, nem elegendőek a megalapozott döntés meghozatalához. Végül dönteni kell arról, hogy melyik orvos a legalkalmasabb a te egészségügyi szükségleteidnek ellátására. Ezért összegyűjtöttük ezt az 5 tippet, amelyek segítenek megalapozottabb döntést hozni, és jó orvost találni online, aki megfelel egészségügyi elvárásaidnak.

Orvos keresése online

1. Elemezd az online véleményeket

Az online vélemények jelentik a legnagyobb erőforrást, ha jó orvost kell találni az interneten. Míg a család és a barátok ajánlói néhány találkozáson alapulnak, az interneten rengeteg orvosértékelő oldal található, ahol különböző orvosokról írnak véleményeket. Az ezekről a webhelyekről gyűjtött adatok sokat elárulnak az orvosokról. Egy egyszerű Google-keresés segítségével jó orvost találhatsz az interneten – hiszen már az orvosok is tudják, hogy ez egy hatékony egészségügyi marketing eszköz, így mindenképpen ösztönzik a betegeiket, hogy írjanak róla pár szót a véleményekben. 

 

2. Készíts listát

Mielőtt döntenél az orvos mellett, először meg kell fontolni, hogy milyen orvost szeretnél. Férfi vagy női orvost szeretnél? Olyan orvost szeretnél, aki a családodban mindenkit el tud látni? Miután leszűkítetted, hogy milyen orvost keresel, összeállíthatsz egy listát a lakhelyed közelében lévő orvosokról, akik ajánlások, online vélemények és személyes preferenciái alapján kínálják a szükséges szolgáltatásokat. Ez a lista segít szűkíteni a megfelelő jelölteket. 

3 Vizsgáld meg a többi munkatársat is

Ne feledd, hogy az orvossal való interakció ugyanolyan fontos, mint az orvossal folytatott kapcsolattartás. Hiszen az asszisztensek és recepciósok kapcsolattartóként működnek közted és az orvos között, és kezelik az esetleges aggályaidat. A személyzetnek barátságosnak és hatékonynak kell lennie az egészségügyi profilod kezelésében. 

 

4. Ellenőrizd a hátterüket

Ha jó orvost találsz az interneten, vedd figyelembe a listán szereplő összes orvos oktatását és klinikai képzését. 

 

5. Szervezz le egy találkozót

Miután leszűkítetted a lehetséges orvosok listáját, a következő lépés az, hogy találkozzon velük, hogy jobban megértsd, milyenek ők. Sok orvos akár egy rövid bevezető telefonhívásra vagy virtuális látogatásra is hajlandó lenne. Az orvossal folytatott interakció során értékeld a következőket:

•    Az orvos minden aggályodat kezelte?
•    Meghallgatott a szolgáltató anélkül, hogy félbeszakított volna téged?
•    Az orvos hozzáértőnek és képzettnek tűnt?
•    Az orvos zavartnak tűnt?
•    Jól érezted magad az orvosnál?
•    Sietősen kezelt téged, gyorsan csak le akart tudni?

 

Összefoglalva, akár alapellátásban dolgozó orvost, akár szakorvost választasz, a megfelelő egészségügyi szolgáltató kiválasztása végső soron befolyásolja az általad igénybe vett egészségügyi ellátást és a kezelési módot. Győződj meg arról, hogy amikor jó orvost találsz az interneten, orvosi igényeidet egy olyan orvos kezébe helyezd, akiben megbízhatsz azáltal, hogy elvégzed a kutatásokat, és szükség esetén mindig kérsz egy második véleményt is.
 Legfrissebb cikkek


Futás közben elestem, kitört a fogam - Mit kell tenni?
Az aktív életmódhoz néha balesetek is társulnak, és a fogak sérülése sajnos nem ritka, különösen sport közben. De ha ilyen helyzetbe kerülsz, ne pánikolj! Fontos, hogy tudd, hogyan kell helyesen reagálni egy ilyen esetben, hogy a legjobb ellátást kapd és minél gyorsabban felépülhess.
Mire van szükségük a sportolóknak egy szállodában?
A sportolók számára a megfelelő szálláshely kiválasztása és a tartózkodás során biztosított kényelem kulcsfontosságú lehet teljesítményük és regenerációjuk szempontjából. Hogyan tudjuk szállodaüzemeltetőként mindezt biztosítani a számukra, az a cikkben kiderül!
Sportolni egy céges karácsonyon? Miért ne?! - Mutatjuk a legjobb ötleteket!
Cikkünkben arról fogunk beszélni, hogy miért is jó ötlet a sportolás becsempészése egy céges karácsonyi rendezvénybe. A karácsonyi ünnepek általában a finom ételek, az ajándékok és a pihenés időszaka, de miért ne kapcsolnánk be egy kis mozgást is az ünneplésbe? Az egészség és a jó közérzet fontosak, még az ünnepi szezonban is, és a sportos tevékenységek beiktatása egy céges karácsonyi rendezvénybe garantáltan feldobja a hangulatot és segít abban, hogy az ünnepség felejthetetlen legyen.
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!