Ekkor érdemes kettlebellt használni az edzés során

Főoldal > Milyen előnyökkel jár, ha egy kettlebellt használsz edzéseid során?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen előnyökkel jár, ha egy kettlebellt használsz edzéseid során?


2021/08/20
TK

A rendszeres testmozgás nagyon fontos szervezetünk számára – vannak, akik akár minden nap szakítanak egy-két órát bizonyos mozgásformákra. Amennyiben szeretnéd, hogy Neked is hatékonyabb legyen edzésed, akkor érdemes kipróbálni azt egy kettlebellel – lássuk, miért.

Kettlebell

A kettlebell maga egy gömbsúlyzó, orosz találmány – tulajdonképpen egy vasgolyó, fogóval. mégis az egyik legjobb erőfejlesztő eszközről beszélhetünk vele kapcsolatban. Éppen ezért is érdemes használni edzéseid során, hiszen nem csak az állóképességedet fogja nagyobb mértékben növelni, de erősebbé is válhatsz tőle könnyűszerrel.


Kardió helyett kettlebell?


Nem mindenkinek van ideje rohanó hétköznapjaiban kardióval, esetleg erőedzésekkel foglalkozni – ekkor érdemes a kettlebell felé fordulni, hiszen amellett, hogy súlyemelése erősítő hatású, ez a mozgásforma olyan mértékben képes megdolgoztatni a szívet, hogy az már kardiónak számít.
Kettlebell a tökéletes alakért


Kimutatták, hogy a kettlebell használata edzés során hasonló mennyiségű kalóriát éget el, mint ha a futópadot használnánk. Mindemellett ezzel az eszközzel végzett gyakorlatok remekül funkcionálnak zsírégetésként is. 


Mint láthatjuk tehát rendkívül hasznos egy kettlebell – nem csak a zsírégető folyamatot segít beindítani, de a szívet is megdolgoztatja, amellett, hogy nagyobb mértékben növeli állóképességünket és erőnket.


Használata során tartásunk is sokkal magabiztosabbá válhat, valamint képes könnyedén eltüntetni a narancsbőrt is – ezutóbbi talán az egyik leglátványosabb ”mellékhatása”. 


Milyen kettlebell mellett érdemes dönteni?


Amennyiben Neked is meghoztuk a kedvedet egy kettlebell használatához, fontos, hogy odafigyelj néhány dologra rendelése kapcsán. Érdemes jó minőségű és profi gömbsúlyzót választanod, ezzel is biztosítva az edzés biztonságosságát – a kettlebell rendelés csupán néhány kattintás, de éveken keresztül képes lesz majd tökéletes formában tartani!
 
Egyéni sportLegfrissebb cikkek


Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!
Valljuk be, mindenki örül, ha nem kell orvoshoz menni. Mégis, azt mondják, érdemes néha akkor is elmennünk orvoshoz, ha nem érzékeljük, hogy bármi problémánk lenne. Az ilyen alkalmakkal ugyanis megelőzhetünk, vagy időben megállíthatunk olyan betegségeket, amiket egyébként talán észre sem vennénk. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mik azok az orvosi rutinkezelések, konzultéciók, amiket Neked sem érdemes kihagynod a következő évben!
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
A tél megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis amennyiben szeretnénk kalandvágyunkat csillapítani, akadnak olyan helyek, melyeket meglátogathatunk – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!
A leggyakoribb sportsérülések és hatékony kezelésük
Sportolni nagyon egészséges, de sajnos a megerőltetés károkat is okozhat a szervezetben, amik ilyen-olyan sportsérülésekhez vezethetnek. Melyek a leggyakoribb sportsérülések, hogyan lehet őket felismerni, kezelni, megelőzni? Mutatjuk!