Ekkor érdemes kettlebellt használni az edzés során

Főoldal > Milyen előnyökkel jár, ha egy kettlebellt használsz edzéseid során?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen előnyökkel jár, ha egy kettlebellt használsz edzéseid során?


2021/08/20
TK

A rendszeres testmozgás nagyon fontos szervezetünk számára – vannak, akik akár minden nap szakítanak egy-két órát bizonyos mozgásformákra. Amennyiben szeretnéd, hogy Neked is hatékonyabb legyen edzésed, akkor érdemes kipróbálni azt egy kettlebellel – lássuk, miért.

Kettlebell

A kettlebell maga egy gömbsúlyzó, orosz találmány – tulajdonképpen egy vasgolyó, fogóval. mégis az egyik legjobb erőfejlesztő eszközről beszélhetünk vele kapcsolatban. Éppen ezért is érdemes használni edzéseid során, hiszen nem csak az állóképességedet fogja nagyobb mértékben növelni, de erősebbé is válhatsz tőle könnyűszerrel.


Kardió helyett kettlebell?


Nem mindenkinek van ideje rohanó hétköznapjaiban kardióval, esetleg erőedzésekkel foglalkozni – ekkor érdemes a kettlebell felé fordulni, hiszen amellett, hogy súlyemelése erősítő hatású, ez a mozgásforma olyan mértékben képes megdolgoztatni a szívet, hogy az már kardiónak számít.
Kettlebell a tökéletes alakért


Kimutatták, hogy a kettlebell használata edzés során hasonló mennyiségű kalóriát éget el, mint ha a futópadot használnánk. Mindemellett ezzel az eszközzel végzett gyakorlatok remekül funkcionálnak zsírégetésként is. 


Mint láthatjuk tehát rendkívül hasznos egy kettlebell – nem csak a zsírégető folyamatot segít beindítani, de a szívet is megdolgoztatja, amellett, hogy nagyobb mértékben növeli állóképességünket és erőnket.


Használata során tartásunk is sokkal magabiztosabbá válhat, valamint képes könnyedén eltüntetni a narancsbőrt is – ezutóbbi talán az egyik leglátványosabb ”mellékhatása”. 


Milyen kettlebell mellett érdemes dönteni?


Amennyiben Neked is meghoztuk a kedvedet egy kettlebell használatához, fontos, hogy odafigyelj néhány dologra rendelése kapcsán. Érdemes jó minőségű és profi gömbsúlyzót választanod, ezzel is biztosítva az edzés biztonságosságát – a kettlebell rendelés csupán néhány kattintás, de éveken keresztül képes lesz majd tökéletes formában tartani!
 
Egyéni sportLegfrissebb cikkek


Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!
Lehet, hogy a step aerobic nem sok ember számára az első választás edzés közben, de megvannak az előnyei. Annyira egyszerű, és még mindig olyan hatékony, mint a kardio gyakorlatok legtöbb formája. Változatos edzéseket végezhetünk vele így örülünk, hogy újra „divatba jött”. Annyira valójában, hogy szeretnénk még többet mesélni róla! 
5 ok, miért edzés után használd a szaunát
Sok edzőteremben van szauna. Persze, jó érzés eltölteni néhány percet a nyugtató melegben, de mi a kapcsolat a szaunázás és a fitnesz között? A szauna helyiségek csak egy kellemes edzőtermi jutalom, vagy egészségügyi előnyökkel járnak? A hőterápiákat évezredek óta társítják az egészséggel és a jóléttel. Jóval azelőtt, hogy a súlyzók, futópadok és fitnesztermek megjelentek volna, az ókori görögök, rómaiak és maják izzadságkunyhókban és más szauna előfutárokban nyugtatták izmaikat. Őseink valamire rátaláltak. Megértették a szauna egészségügyi előnyeit, amelyeket a mai kutatások csak most kezdenek megerősíteni. Az edzőteremben található szauna nem csak egy extra tagság. Segíthet fittebbé és egészségesebbé válni.
Mik azok a fogkoronák? Mire jók?
Idővel a fogak károsodhatnak. Ennek számos oka lehet, például fogszuvasodás, sérülések vagy egyszerűen csak az idő múlásával történő használat. 
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!