Hogyan lehet egyszerre több fogat pótolni? Ezek a legjobb lehetőségek több fog pótlására! Fogpótlás több fog esetén- milyen módszerek vannak több fog pótlására?

Főoldal > Hogyan lehet egyszerre több fogat pótolni? Ezek a legjobb lehetőségek több fog pótlására!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan lehet egyszerre több fogat pótolni? Ezek a legjobb lehetőségek több fog pótlására!


2023/03/14
VN

Az orvostudomány, és vele együtt a fogorvostudomány is folyamatosan fejlődik. A rossz, illetve hiányos fogazatot nagyon hatékonyan, fájdalommentes, biztonságos eljárásokkal lehet pótolni- egyszerre akár több hiányos fogat is lehet pótolni a modern, hatékony eljárások révén. Nézzük, milyen hatékony fogpótló eljárások vannak!

fogpótlás több fog esetén

Fogászati hidak

Az egymás mellett hiányzó fogak javításának egyik legnépszerűbb módja a fogászati hidak eljárása. A mai modern, implantátum alátámasztott hidak eltérnek a hagyományos hidaktól, mivel fogászati implantátumot használnak a megtámasztására. Az implantátumot általában sebészeti úton rögzítik az állcsonthoz, a hidat pedig az implantátum tetejéhez rögzítik. Az implantátummal támogatott híd beszerzése tartós megoldásnak tekinthető, de ezek valamivel drágábbak, mint a normál hidak. Itt olvashatsz részleteket a foghíd árakról. 

 Teljes vagy részleges fogsor

Az egymás után több foghiány megoldásának legnépszerűbb módja a fogpótlás, amely az egyik legköltséghatékonyabb módszer is egyben. A fogsorok a környező fogakat használják horgonyként, és mesterséges lemezük van, amely a fogak mögött helyezkedik el. A teljes vagy részleges műfogsor kivehető. Ragasztóval tartják a helyükön. A műfogsor hátránya az a félelem, hogy evés közben vagy szerencsétlen időben kiesnek. Sok kényelmetlenséget tud okozni nyilvános helyeken ez a félelem, és az az igazság, hogy a megfelelő higiéniával is van egy kisebb nagyobb munka- rendszeres, speciális tisztítást igényel.

 

Implantátummal támogatott fogsor

Az implantátum által alátámasztott fogsor hasonló az implantátum által támogatott hídhoz, mivel implantátumokat használ támasztékként. Ez egy állandó fogpótlási módszer, amivel akár teljes foghiány is pótolható. A fogsor pótolhatja négy hiányzó fogat egymás után, és további hiányzó fogakat az ember szájának másik oldalán. Rögzíthetők vagy eltávolíthatók, azonban a legtöbb esetben a betegek szeretnék rögzíteni őket, mert megszűnik a félelem attól, hogy evés közben vagy alkalmatlan időpontban kiesnek. Ez négy nagyszerű lehetőség a több egymás utáni fog hiányának megoldására.

 

All-on-4 implantátumok

Ezzel a megoldással a teljes foghiányt lehet megszüntetni nagyon hatékonyan. A teljes fogkészlet cseréjének szabványa az all-on-4 implantátum. Ez egy tartós megoldás, és nem fog kiesni, mert négy implantátum van rögzítve az állcsontra, hogy megtámassza azt.
 Legfrissebb cikkek


Mire van szükségük a sportolóknak egy szállodában?
A sportolók számára a megfelelő szálláshely kiválasztása és a tartózkodás során biztosított kényelem kulcsfontosságú lehet teljesítményük és regenerációjuk szempontjából. Hogyan tudjuk szállodaüzemeltetőként mindezt biztosítani a számukra, az a cikkben kiderül!
Sportolni egy céges karácsonyon? Miért ne?! - Mutatjuk a legjobb ötleteket!
Cikkünkben arról fogunk beszélni, hogy miért is jó ötlet a sportolás becsempészése egy céges karácsonyi rendezvénybe. A karácsonyi ünnepek általában a finom ételek, az ajándékok és a pihenés időszaka, de miért ne kapcsolnánk be egy kis mozgást is az ünneplésbe? Az egészség és a jó közérzet fontosak, még az ünnepi szezonban is, és a sportos tevékenységek beiktatása egy céges karácsonyi rendezvénybe garantáltan feldobja a hangulatot és segít abban, hogy az ünnepség felejthetetlen legyen.
Hogyan biztosítsunk egy sportrendezvényt - A biztonsági szolgálat jelentősége
Sportrendezvények szervezése során a biztonság mindig a legfontosabb szempont, amit szem előtt kell tartani. A sportesemények sok ember számára vonzók, és egy jó szervezés során kiváló élményeket nyújthatnak, de csak akkor, ha a biztonság megfelelően ki van építve.
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!