Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!

Főoldal > Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!


2021/12/03
SFV

Valljuk be, mindenki örül, ha nem kell orvoshoz menni. Mégis, azt mondják, érdemes néha akkor is elmennünk orvoshoz, ha nem érzékeljük, hogy bármi problémánk lenne. Az ilyen alkalmakkal ugyanis megelőzhetünk, vagy időben megállíthatunk olyan betegségeket, amiket egyébként talán észre sem vennénk. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mik azok az orvosi rutinkezelések, konzultéciók, amiket Neked sem érdemes kihagynod a következő évben!

Orvosi kontroll

Fogászati konzultáció


A fogorvos minden orvos közül talán az, amelyhez a legrosszabb élményeink kötődhetnek, vagy amitől a legjobban tartunk. Érdemes azonban legalább évente-félévente részt vennünk fogászati konzultáción, így ugyanis megelőzhetünk olyan megbetegedéseket, mint például a fogszuvasodás, amely ideje korán fogaink elvesztéséhez vezethet. Ez a megelőzés történhet úgy, hogy a fogorvos időben észreveszi a szuvas fogat és kezeli azt, hogy a betegség ne terjedhessen tovább, vagy például úgy, ha olyan dentálhigiéniai kezeléseken veszünk részt, mint a fogkőleszedés.
Tudtad? A Pure Dental fogászati konzultációján akár dentálhigiéniai instruálást is kaphatsz arról, hogy hogyan érdemes a mindennapokban ápolnod a szád és a fogaid.


Rákszűrés


A rákszűrés nevéből egyértelműen következtethetünk arra, hogy miért fontos. A nőgyógyászati vagy urológiai rákszűrések valóban nem a legkellemesebb élmények, érdemes azonban mégis évente egyszer túlesnünk rajtuk, hogy tudatosan biztonságban élhessük a mindennapjainkat.
Teljes vérkép


Hogy miért érdemes évről évre teljes vérképes vizsgálaton részt venni? Így kiszűrhetsz például olyan betegségeket, mint a vashiány, amely lehet például az egyik megbúvó ok az állandó fáradtság mögött.


Szemészet


Napjainkban egyre többet ülünk képernyő előtt, amely károsíthatja a látásunkat. Ezért érdemes néha beiktatni egy-egy szemészeti vizsgálatot is, és ha máson nem, azon is elgondolkodhatunk, hogy nem segítene-e szemünk állapotán mondjuk egy kékfény-szűrős szemüveg.
 
VilágeseményekLegfrissebb cikkek


Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata
A fizikai és mentális pozitív hatásokkal teli szaunázás csodálatos lehet, sportolóként is számos előnnyel jár. Finnországban nem véletlenül van ilyen nagy hagyománya ennek a tevékenységnek, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, az erekre, a bőrre és a pszichés folyamatokra is. Nézzük milyen hatásai vannak a sportolókra!
Az egészséges életmód 5 alappillére
Az egészséges életmód egyre több ember mindennapjává válik és egyre többen szeretnének egészségesebben élni. De mik is fontosak ahhoz, hogy a testünk és az elménk is jó formában maradhasson? Sokszor az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is tudnának egészségesebb életmódot követni. Ha beépíted a napi rutinodba ezt az 5 kulcsfontosságú területet, akkor nem csak a lelked lesz jobban, de tested is meghálálja majd.
Így vedd rá a gyerekeket a mozgásra!
A gyerekek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Azonban manapság egyre nagyobb kihívásnak számít egy hét vagy kilenc éves gyereket rávenni a sportolásra. A digitális eszközök, mint az xbox, a tablet vagy a televízió nagyon elvonják a gyermek figyelmét és függőséget is okoz, azonban nem igen járul hozzá a testi fejlődéshez. A rendszeres testmozgás hiánya elhízáshoz vezethet, valamint negatívan hathat a koncentrációs képességre. Aggodalomra azonban nincsen ok! Cikkünkből megtudhatod, hogyan veheted rá gyermekedet a rendszeres testmozgásra!
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!