Ezekkel a trükkökkel veheted rá a gyereket a mozgásra

Főoldal > Így vedd rá a gyerekeket a mozgásra!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így vedd rá a gyerekeket a mozgásra!


2022/04/14
ZH

A gyerekek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Azonban manapság egyre nagyobb kihívásnak számít egy hét vagy kilenc éves gyereket rávenni a sportolásra. A digitális eszközök, mint az xbox, a tablet vagy a televízió nagyon elvonják a gyermek figyelmét és függőséget is okoz, azonban nem igen járul hozzá a testi fejlődéshez. A rendszeres testmozgás hiánya elhízáshoz vezethet, valamint negatívan hathat a koncentrációs képességre. Aggodalomra azonban nincsen ok! Cikkünkből megtudhatod, hogyan veheted rá gyermekedet a rendszeres testmozgásra!

Így fog sportolni a gyerek

1.    Mutass példát


Amennyiben rá szeretnéd venni gyerekedet a rendszeres testmozgásra, akkor mindenképp pozitív lehet, ha ebben példát mutatunk neki. Ha gyerek azt látja, hogy hetente háromszor-négyszer mi is el járunk sportolni, azzal ösztönzőleg hatunk rá. Ez saját egészségünk szempontjából is jó és gyerekünk fejlődéséhez is hozzájárulunk. A legtöbb gyerek előszeretettel másolja azokat a szokásokat, amiket a szüleitől lát. Tehát ha mi is aktív és egészséges életmódot folytatunk, nagy esély van rá, hogy csemeténk is így fog tenni.


2.    Keressük meg azt a mozgásformát, ami örömmel tölti el


A gyermek számára akkor lesz a mozgás leginkább örömteli, ha közben jól is érzi magát, ezért érdemes először olyan sportokat kipróbáltatni vele, ahol csapatban kell együtt dolgozni. Az iskolákban és a fővárosban is szoktak tartani nagyobb volumenű sportág választókat, amiken egy rendezvény alkalmával több sportot is kipróbálhat a lurkó. Tartsuk szem előtt, hogy nem biztos, hogy a gyereknek ugyanaz a sportág fog tetszeni, ami nekünk tetszene, tehát lehet az apuka nagy focidrukker, de nem biztos, hogy a fia is szeretni fogja a focit. Lényeg a lényeg, végül teljesen mindegy, hogy a gyerek melyik sportágat választja, a fontos az, hogy mozogjon, és ha örömét leli a sportágban, akkor alig várja majd, hogy újra sportolhasson.
3.    Játékos mozgás


Akkor lesz igazi élmény a mozgás a gyerek számára, ha játékosan teheti azt, ugyanis játszani minden gyerek szeret. A legegyszerűbb módja, hogy rávegyük a gyerekünket a mozgásra az, ha a választott mozgásformát összefüggésbe hozzuk a játékkal. Ilyenek például a labdajátékok, mint a kosár vagy foci. De nem kizárólag kell labdás sportágat választanunk.


4.    Közös programok


A mozgást azzal is megszerettethetjük vele, ha közösen végezzük azt. Sokszor a munka és az egyéb hétköznapi teendők miatt amúgy sem tudunk elegendő időt együtt tölteni. Akkor miért is sportolnánk külön, ha együtt is tudunk? A következő hétvégén húzzátok fel a sportcipőiteket és menjetek ki a közeli sportpályára kosarazni, vagy csináljatok egy biciklitúrát. Minden bizonnyal a gyerkőc örülni fog a közösen eltöltött időnek, így a mozgást is szívesen fogja csinálni.
 
Csapatsport Egyéni sport Labdajátékok SportLegfrissebb cikkek


Újra divatban a step aerobik? – Ezek az előnyei, amellett, hogy otthon is könnyedén égethetünk vele rengeteg kalóriát!
Lehet, hogy a step aerobic nem sok ember számára az első választás edzés közben, de megvannak az előnyei. Annyira egyszerű, és még mindig olyan hatékony, mint a kardio gyakorlatok legtöbb formája. Változatos edzéseket végezhetünk vele így örülünk, hogy újra „divatba jött”. Annyira valójában, hogy szeretnénk még többet mesélni róla! 
5 ok, miért edzés után használd a szaunát
Sok edzőteremben van szauna. Persze, jó érzés eltölteni néhány percet a nyugtató melegben, de mi a kapcsolat a szaunázás és a fitnesz között? A szauna helyiségek csak egy kellemes edzőtermi jutalom, vagy egészségügyi előnyökkel járnak? A hőterápiákat évezredek óta társítják az egészséggel és a jóléttel. Jóval azelőtt, hogy a súlyzók, futópadok és fitnesztermek megjelentek volna, az ókori görögök, rómaiak és maják izzadságkunyhókban és más szauna előfutárokban nyugtatták izmaikat. Őseink valamire rátaláltak. Megértették a szauna egészségügyi előnyeit, amelyeket a mai kutatások csak most kezdenek megerősíteni. Az edzőteremben található szauna nem csak egy extra tagság. Segíthet fittebbé és egészségesebbé válni.
Mik azok a fogkoronák? Mire jók?
Idővel a fogak károsodhatnak. Ennek számos oka lehet, például fogszuvasodás, sérülések vagy egyszerűen csak az idő múlásával történő használat. 
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!