Észak-Koreából is mennek sportolók az Olimpiára!

fooldal > Lesznek az Olimpián sportolók Észak-Koreából is

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lesznek az Olimpián sportolók Észak-Koreából is


2018/01/10

Lesznek sportolók a téli Olimpián Észak-Koreából is, ami azért nagyon érdekes, mivel a játékokat Dél-Koreában rendezik meg.

Sportolók Észak-Koreából

 

Lesz észak-koreai delegáció a februári phjongcshangi téli olimpián. Mindez azért is olyan meglepő, mivel az elmúlt hónapokban a két ország közti viszony feszültebb lett, mint valaha. Ezt követően a mostani hírek jelentős pálfordulásnak számít. 

Két év után először ültek le tárgyalóasztalhoz az országok képviselői. Az egyeztetés eredményesen zajlott, a megállapodás értelmében Észak-Korea sportolókat, tisztviselőket és még szurkolókat is küld az ötkarikás játékokra.

Ugyan ez nem teljesen sport, de azt is eldöntötték, hogy szerdától visszaállítják a két ország között a katonai forródrótot, amit közel két éve szakított meg Kim Jong-un parancsára Észak-Korea. Ahhoz képest, hogy egy hete még az északi rezsim atomháborúval is fenyegetőzött, így most jelentős változásnak tekinthető.

 

Már maga az egyeztetés körüli körülmények sem voltak mindennapinak nevezhetők. Maga a tárgyalás az eredetileg semlegesnek tekintett Panmindzsonban zajlottak le, amelyen mindkét fél öt-öt magas rangú vezetőt küldött el.

 

Az ötletet egyébként az északi vezető  újévi beszéde adta, aki már akkor pedzegette a részvétel elvi lehetőségét.

 

Egyéb érdekességek is akadnak még: 

a kommunista állam beleegyeztett abba, hogy ne csak sportolókat, hanem, magas rangú delegációt, NOB-delegációt, sportolókat, szurkolókat, művészeket, egy taekwondo bemutatócsapatot és újságírókat is küldjön az eseményre.

 

Ezen felül a déli állam felvetette, hogy a két Korea együtt vonuljon be a megnyitóünnepségre, ahogyan azt tették a 2006-os téli olimpián is. Ennek lenne egyfajta szimbolikus üzenete is, hiszen anno rengeteg családot szakítottak ketté a háború miatt.

 

A 2018-as téli olimpiára a Szöultól 180 km-re található Phjongcshangban kerül sor februárban. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a történet vége.
42Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata
A fizikai és mentális pozitív hatásokkal teli szaunázás csodálatos lehet, sportolóként is számos előnnyel jár. Finnországban nem véletlenül van ilyen nagy hagyománya ennek a tevékenységnek, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, az erekre, a bőrre és a pszichés folyamatokra is. Nézzük milyen hatásai vannak a sportolókra!
Az egészséges életmód 5 alappillére
Az egészséges életmód egyre több ember mindennapjává válik és egyre többen szeretnének egészségesebben élni. De mik is fontosak ahhoz, hogy a testünk és az elménk is jó formában maradhasson? Sokszor az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is tudnának egészségesebb életmódot követni. Ha beépíted a napi rutinodba ezt az 5 kulcsfontosságú területet, akkor nem csak a lelked lesz jobban, de tested is meghálálja majd.
Így vedd rá a gyerekeket a mozgásra!
A gyerekek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Azonban manapság egyre nagyobb kihívásnak számít egy hét vagy kilenc éves gyereket rávenni a sportolásra. A digitális eszközök, mint az xbox, a tablet vagy a televízió nagyon elvonják a gyermek figyelmét és függőséget is okoz, azonban nem igen járul hozzá a testi fejlődéshez. A rendszeres testmozgás hiánya elhízáshoz vezethet, valamint negatívan hathat a koncentrációs képességre. Aggodalomra azonban nincsen ok! Cikkünkből megtudhatod, hogyan veheted rá gyermekedet a rendszeres testmozgásra!
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!