5 sport, ahol nem kell kapkodni

Főoldal > 5 sport, ami nem feltétlenül a kapkodásról szól

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 sport, ami nem feltétlenül a kapkodásról szól


2021/03/16
Puskás Rékka

Egyes sportok esetében egyértelműen számít a sebesség, az idő, de szerencsére vannak olyan mozgásformák is, ahol nem a tempó a lényeg. Ebben a cikkben összegyűjtöttem 5 olyan sporttevékenységet, melyek inkább tűnnek nyugodtan – ennek ellenére remekül átmozgatják a testet.

Ezekhez a sportokhoz nem kell kapkodni

Jóga

 

Ha a nyugodt sportokra gondolsz, biztos neked is az egyik első, ami beugrik, az a jóga. Ugyanakkor nem szabad lebecsülni a nyújtáson alapuló sportokat sem. Ugyan nem olyan látványos, de nagyszerű módja a test átmozgatásának, minden alkat tudja csinálni, ráadásul remek zsírégető is. Ha még sosem próbáltad, az sem baj. Csak kezdj bele, és hamarosan érezni fogod, mennyivel jobban érzed magad a bőrödben! 

Stand Up Paddle

 

A SUP deszka használatához sincs szükség sem különösebb előképzettségre, sem kapkodásra. Persze, vannak, akik már versenyeznek. de sokan inkább oly módon lelik örömüket ebben a sportban, hogy a hullámokon lustán evezve élvezik a természet szépségét és a víz közelségét. Ez egyébként remek módja az élővilág megfigyelésének, feltéve, ha valaki érdekelnek a vadvilág lényei. A lassú evezés hiába nem tűnik megerőltetőnek, és nem is érződik annak, valójában a test minden izmát megdolgoztatja, és a tartáson is sokat javít.

 

Golf

 

Ugye, hogy eddig a golf eszedbe sem jutott? Ez a sport sem kifejezetten egy kapkodós műfaj, és a fizikai megerőltetéstől sem fogsz összeesni. Azonban kell hozzá gömbérzék és ok-sok év gyakorlás, hogy az ember igazán elsajátítsa ennek a sportnak a szépségét és élvezeteit.

 

Síelés

 

Persze, akik már sok éve síelnek, azok csak -huss! elsuhannak melletted a pályán, de ha megnézed a mozgásukat, nem igazán kapkodnak semmivel. Lehet azonban a síelés lassú tempóban is csinálni és élvezni, amiben még biztonságosan tudsz mozogni. Ugyanakkor nem fogod kiköpni sem a tüdődet, mire leérsz a pálya aljára.

 

Egyszerű séta

 

Mondhatod, hogy ez nem is sport, de ha a sakkozást sportnak hívják (és annak hívják) akkor a mezei – vagy utcai, haha – séta is annak minősül. Szép kényelmesen, a saját tempódban tegyél nagy sétákat a természetben, élvezd a napsütést, a tavaszt, nem kell sehova sem rohannod, azonban így alaposan átmozgathatod az izmaidat.
Csapatsport Egyéni sport SportLegfrissebb cikkek


Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata
A fizikai és mentális pozitív hatásokkal teli szaunázás csodálatos lehet, sportolóként is számos előnnyel jár. Finnországban nem véletlenül van ilyen nagy hagyománya ennek a tevékenységnek, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, az erekre, a bőrre és a pszichés folyamatokra is. Nézzük milyen hatásai vannak a sportolókra!
Az egészséges életmód 5 alappillére
Az egészséges életmód egyre több ember mindennapjává válik és egyre többen szeretnének egészségesebben élni. De mik is fontosak ahhoz, hogy a testünk és az elménk is jó formában maradhasson? Sokszor az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is tudnának egészségesebb életmódot követni. Ha beépíted a napi rutinodba ezt az 5 kulcsfontosságú területet, akkor nem csak a lelked lesz jobban, de tested is meghálálja majd.
Így vedd rá a gyerekeket a mozgásra!
A gyerekek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Azonban manapság egyre nagyobb kihívásnak számít egy hét vagy kilenc éves gyereket rávenni a sportolásra. A digitális eszközök, mint az xbox, a tablet vagy a televízió nagyon elvonják a gyermek figyelmét és függőséget is okoz, azonban nem igen járul hozzá a testi fejlődéshez. A rendszeres testmozgás hiánya elhízáshoz vezethet, valamint negatívan hathat a koncentrációs képességre. Aggodalomra azonban nincsen ok! Cikkünkből megtudhatod, hogyan veheted rá gyermekedet a rendszeres testmozgásra!
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!