5 sport, ahol nem kell kapkodni

Főoldal > 5 sport, ami nem feltétlenül a kapkodásról szól

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 sport, ami nem feltétlenül a kapkodásról szól


2021/03/16
Puskás Rékka

Egyes sportok esetében egyértelműen számít a sebesség, az idő, de szerencsére vannak olyan mozgásformák is, ahol nem a tempó a lényeg. Ebben a cikkben összegyűjtöttem 5 olyan sporttevékenységet, melyek inkább tűnnek nyugodtan – ennek ellenére remekül átmozgatják a testet.

Ezekhez a sportokhoz nem kell kapkodni

Jóga

 

Ha a nyugodt sportokra gondolsz, biztos neked is az egyik első, ami beugrik, az a jóga. Ugyanakkor nem szabad lebecsülni a nyújtáson alapuló sportokat sem. Ugyan nem olyan látványos, de nagyszerű módja a test átmozgatásának, minden alkat tudja csinálni, ráadásul remek zsírégető is. Ha még sosem próbáltad, az sem baj. Csak kezdj bele, és hamarosan érezni fogod, mennyivel jobban érzed magad a bőrödben! 

Stand Up Paddle

 

A SUP deszka használatához sincs szükség sem különösebb előképzettségre, sem kapkodásra. Persze, vannak, akik már versenyeznek. de sokan inkább oly módon lelik örömüket ebben a sportban, hogy a hullámokon lustán evezve élvezik a természet szépségét és a víz közelségét. Ez egyébként remek módja az élővilág megfigyelésének, feltéve, ha valaki érdekelnek a vadvilág lényei. A lassú evezés hiába nem tűnik megerőltetőnek, és nem is érződik annak, valójában a test minden izmát megdolgoztatja, és a tartáson is sokat javít.

 

Golf

 

Ugye, hogy eddig a golf eszedbe sem jutott? Ez a sport sem kifejezetten egy kapkodós műfaj, és a fizikai megerőltetéstől sem fogsz összeesni. Azonban kell hozzá gömbérzék és ok-sok év gyakorlás, hogy az ember igazán elsajátítsa ennek a sportnak a szépségét és élvezeteit.

 

Síelés

 

Persze, akik már sok éve síelnek, azok csak -huss! elsuhannak melletted a pályán, de ha megnézed a mozgásukat, nem igazán kapkodnak semmivel. Lehet azonban a síelés lassú tempóban is csinálni és élvezni, amiben még biztonságosan tudsz mozogni. Ugyanakkor nem fogod kiköpni sem a tüdődet, mire leérsz a pálya aljára.

 

Egyszerű séta

 

Mondhatod, hogy ez nem is sport, de ha a sakkozást sportnak hívják (és annak hívják) akkor a mezei – vagy utcai, haha – séta is annak minősül. Szép kényelmesen, a saját tempódban tegyél nagy sétákat a természetben, élvezd a napsütést, a tavaszt, nem kell sehova sem rohannod, azonban így alaposan átmozgathatod az izmaidat.
Csapatsport Egyéni sport SportLegfrissebb cikkek


Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!
Valljuk be, mindenki örül, ha nem kell orvoshoz menni. Mégis, azt mondják, érdemes néha akkor is elmennünk orvoshoz, ha nem érzékeljük, hogy bármi problémánk lenne. Az ilyen alkalmakkal ugyanis megelőzhetünk, vagy időben megállíthatunk olyan betegségeket, amiket egyébként talán észre sem vennénk. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mik azok az orvosi rutinkezelések, konzultéciók, amiket Neked sem érdemes kihagynod a következő évben!
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
A tél megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis amennyiben szeretnénk kalandvágyunkat csillapítani, akadnak olyan helyek, melyeket meglátogathatunk – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!
A leggyakoribb sportsérülések és hatékony kezelésük
Sportolni nagyon egészséges, de sajnos a megerőltetés károkat is okozhat a szervezetben, amik ilyen-olyan sportsérülésekhez vezethetnek. Melyek a leggyakoribb sportsérülések, hogyan lehet őket felismerni, kezelni, megelőzni? Mutatjuk!