5 eszköz, amivel létrehozhatod a saját konditermed otthon!

Főoldal > 5 eszköz, amivel létrehozhatod a saját konditermed otthon!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 eszköz, amivel létrehozhatod a saját konditermed otthon!


2021/01/30
Puskás Rékka

A mozgás, testedzés elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezet a lehető legjobban működjön. Persze nem mindenkinek van ideje edzőterembe járni, és az is előfordulhat, hogy valaki nem mások előtt akar sportolni. Mutatok öt eszközt, amit, ha beszerzel otthonra, létrehozhatod a saját privát konditermedet!

5 eszköz otthonra, amivel edzhetsz

Jógaszőnyeg

 

Egy jógaszőnyeget nem csak a jógázáshoz tudsz használni. Ellentétben a polifoamokkal, ezek nem csúszkálnak össze-vissza, így bármilyen gyakorlatsort végzel, biztosan stabil marad a tartásod. De nem csak a csúszásgátlás végett hasznos nagyon ez az eszköz, ugyanis, ha ülve, vagy fekve gyakorlatozol, ennek köszönhetően nem fognak sérülni az ízületeid sem. 

Súlyok

 

Különböző súlyokkal tovább tudod fokozni az edzés hatékonyságát. Használhatod aerobikhoz, sima tornához, de úgy is dönthetsz, hogy kemény izmokat építesz- ebben az esetben persze nem az 1 kg-s súlyzók lesznek számodra a hasznosak. De nem csak kézben fogható súlyok vannak, olyanokat is kapni, melyeket például a lábra lehet feltépőzárazni, így a lábat, feneket formáló edzések hatékonyságát is tudod növelni.

 

Step pad

 

Egy step pad vásárlás is nagyon hasznos lehet, ha otthon szeretnél edzeni. A fel-le lépegetés során te nem érzed, de ugyanazok a gyakorlatok, melyeket akár a talajon is csinálsz (térdfelhúzás, a láb oldalra kiemelése stb.), a lépcsőnek és a gravitációnak köszönhetően sokkal hatékonyabbak lesznek. Arra figyelj, hogy mindig teli talppal lépj fel a lépcsőre, máskülönben balesetveszélyes lehet!

 

Gumiszalag

 

Egy gumiszalag elsősorban a nyújtó gyakorlatoknál tehet jó szolgálatot. Mivel nem szabad túl gyorsan, vagy túl erőltetetten nyújtani, mert az a szalagok szakadásához vezet, egy gumiszalag segítségével szép fokozatosan tudod elérni a kívánt lazaságot. Többféle erősségű létezik, általában színek szerint vannak kódolva.

 

Comberősítő

 

A comberősítő egy szárnyait nyitogatópillangóra emlékezetető eszköz, nem különösebben drága, és használni is egyszerű. Leülsz, felhúzod a térdeidet a mellkasodhoz, a két combod közé behelyezed az eszközt, majd a combizmaid segítségével összenyomod és elengeded. Könnyűnek hangzik, de az első alkalmat követően érezni fogod, mennyire igénybe vette a combizmokat!
Egyéni sport SportLegfrissebb cikkek


Évi orvoslátogatások – ezeket ne hagyd ki Te sem 2022-ben!
Valljuk be, mindenki örül, ha nem kell orvoshoz menni. Mégis, azt mondják, érdemes néha akkor is elmennünk orvoshoz, ha nem érzékeljük, hogy bármi problémánk lenne. Az ilyen alkalmakkal ugyanis megelőzhetünk, vagy időben megállíthatunk olyan betegségeket, amiket egyébként talán észre sem vennénk. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mik azok az orvosi rutinkezelések, konzultéciók, amiket Neked sem érdemes kihagynod a következő évben!
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
A tél megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis amennyiben szeretnénk kalandvágyunkat csillapítani, akadnak olyan helyek, melyeket meglátogathatunk – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!
A leggyakoribb sportsérülések és hatékony kezelésük
Sportolni nagyon egészséges, de sajnos a megerőltetés károkat is okozhat a szervezetben, amik ilyen-olyan sportsérülésekhez vezethetnek. Melyek a leggyakoribb sportsérülések, hogyan lehet őket felismerni, kezelni, megelőzni? Mutatjuk!