5 eszköz, amivel létrehozhatod a saját konditermed otthon!

Főoldal > 5 eszköz, amivel létrehozhatod a saját konditermed otthon!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 eszköz, amivel létrehozhatod a saját konditermed otthon!


2021/01/30
Puskás Rékka

A mozgás, testedzés elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezet a lehető legjobban működjön. Persze nem mindenkinek van ideje edzőterembe járni, és az is előfordulhat, hogy valaki nem mások előtt akar sportolni. Mutatok öt eszközt, amit, ha beszerzel otthonra, létrehozhatod a saját privát konditermedet!

5 eszköz otthonra, amivel edzhetsz

Jógaszőnyeg

 

Egy jógaszőnyeget nem csak a jógázáshoz tudsz használni. Ellentétben a polifoamokkal, ezek nem csúszkálnak össze-vissza, így bármilyen gyakorlatsort végzel, biztosan stabil marad a tartásod. De nem csak a csúszásgátlás végett hasznos nagyon ez az eszköz, ugyanis, ha ülve, vagy fekve gyakorlatozol, ennek köszönhetően nem fognak sérülni az ízületeid sem. 

Súlyok

 

Különböző súlyokkal tovább tudod fokozni az edzés hatékonyságát. Használhatod aerobikhoz, sima tornához, de úgy is dönthetsz, hogy kemény izmokat építesz- ebben az esetben persze nem az 1 kg-s súlyzók lesznek számodra a hasznosak. De nem csak kézben fogható súlyok vannak, olyanokat is kapni, melyeket például a lábra lehet feltépőzárazni, így a lábat, feneket formáló edzések hatékonyságát is tudod növelni.

 

Step pad

 

Egy step pad vásárlás is nagyon hasznos lehet, ha otthon szeretnél edzeni. A fel-le lépegetés során te nem érzed, de ugyanazok a gyakorlatok, melyeket akár a talajon is csinálsz (térdfelhúzás, a láb oldalra kiemelése stb.), a lépcsőnek és a gravitációnak köszönhetően sokkal hatékonyabbak lesznek. Arra figyelj, hogy mindig teli talppal lépj fel a lépcsőre, máskülönben balesetveszélyes lehet!

 

Gumiszalag

 

Egy gumiszalag elsősorban a nyújtó gyakorlatoknál tehet jó szolgálatot. Mivel nem szabad túl gyorsan, vagy túl erőltetetten nyújtani, mert az a szalagok szakadásához vezet, egy gumiszalag segítségével szép fokozatosan tudod elérni a kívánt lazaságot. Többféle erősségű létezik, általában színek szerint vannak kódolva.

 

Comberősítő

 

A comberősítő egy szárnyait nyitogatópillangóra emlékezetető eszköz, nem különösebben drága, és használni is egyszerű. Leülsz, felhúzod a térdeidet a mellkasodhoz, a két combod közé behelyezed az eszközt, majd a combizmaid segítségével összenyomod és elengeded. Könnyűnek hangzik, de az első alkalmat követően érezni fogod, mennyire igénybe vette a combizmokat!
Egyéni sport SportLegfrissebb cikkek


Otthoni edzés eszköztár – Ezekre lesz szükséged, ha Te is inkább otthon edzenél!
A Covid időszak alatt sokan belevágtak az otthoni edzésbe, és még ma is tartjuk magunkat jó szokásainkhoz, hiszen rájöttünk, hogy rengeteg előnnyel jár, ha otthon edzünk! Sokunknak olyan sűrű a napi rendje, hogy nem is férne bele az edzőterem rendszerinti látogatása, de szerencsére ma már rengeteg eszközt használhatunk otthon is, amikkel akár vacsora főzés közben is elvégezhetjük a napi mozgásunkat. Nézd meg milyen eszközökre lesz szükséged, ha Te is az otthoni edzést pártolod!
Játékok az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció fejlesztésére
Az egyensúlyérzék és a mozgás fejlődése szoros összeköttetésben van az értelmi képességek fejlődésével is, így nagyon fontos már gyerek korban megkezdeni ezeket a képességeket fejleszteni. Nézd meg hogyan fejlesztheted a gyerekek mozgáskoordinációját és egyensúlyérzékét játék közben könnyedén!
Ezért szaunázz sportolóként: a szaunázás és az edzés kapcsolata
A fizikai és mentális pozitív hatásokkal teli szaunázás csodálatos lehet, sportolóként is számos előnnyel jár. Finnországban nem véletlenül van ilyen nagy hagyománya ennek a tevékenységnek, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, az erekre, a bőrre és a pszichés folyamatokra is. Nézzük milyen hatásai vannak a sportolókra!
Minden ami sport!

Neked is mindened a sport? Akkor jó helyen jársz mert oldalunkon mindent megtalálsz, ami a sporthoz és az egészséges életvitelhez kapcsolódik! Sporthírek a nagyvilágból, egészséges étrend kialakítása, edzés tervek és újdonságok! Fedezd fel weboldalunkat és tájékozódj minden sportolással kapcsolatos információval!

Egészséges életmód

Elkötelezted magad, hogy Te is bele kezdesz egy egészségesebb életmódba? Minden új kezdet nehéz, de oldalunkat azért hoztuk létre, hogy mindenki számára hasznos információval szolgálhassunk sportolás és egészség terén. Az egészséges életmód két alapvető pillére a megfelelő táplálkozás és a megfelelő mozgás. Oldalunkon számos tippet találhatsz mind a kettő témában!

Informálódj az aktuális sport hírekről!

Mi lett a tegnapi kézilabda meccs eredménye vagy hány aranyérmet szereztek a magyarok az olimpián? Ha Te is kíváncsi vagy a legaktuálisabb sport hírekre kövesd weboldalunkat, mert naprakészek vagyunk sport hírek terén! 

 

 

Az egészség fontos velejárója a mentális egészség!

Egészségünkhöz nem csak a fizikai tevékenységek és a megfelelő táplálkozás járul hozzá, ugyanolyan fontos a mentális egészségünk ápolása is, hiszen ép testben ép lélek! Azonban, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, lelkileg is jól kell éreznünk magunkat, így nagyon fontos ápolni a mentális egészségünket is! Érdekes cikkek és tartalmak várnak a weboldalon annak érdekében, hogy támogassumk egy egészséges életmód kialakításában!